Νέες τουρκικές απειλές με «όχημα» την έξοδο του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, η Άγκυρα τροφοδοτεί το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα 7 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «το κακομαθημένο παιδί της Δύσης». Μια Δύση, πάντως, που ανησυχεί για τον ολοένα και πιο σφιχτό «εναγκαλισμό» της Τουρκίας με την Ρωσία.

Επικοινωνιακή «σκόνη» δημιουργεί η Άγκυρα, λίγα 24ωρα πριν από την προαναγγελθείσα έξοδο του Τουρκικού γεωτρητικού σκάφους «Abdulhamit Han» στην Ανατολική Μεσόγειο. Με προκλητικές δηλώσεις και απειλές, Τούρκοι αξιωματούχοι απευθύνονται στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας ανέφερε ότι το πλοίο ολοκλήρωσε τις δοκιμές ικανότητας γεώτρησης ναυτιλίας, και εξοπλισμού και στις 9 Αυγούστου, θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή.

«Το Abdulhamit Han μετράει τις ημέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σε ανάλογο ύφος ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Δύσης.

 

Έντονη η ανησυχία της Δύσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους FY, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το μπλοκ των 27, παρακολουθεί ολοένα και πιο στενά την Ρωσοτουρκική συνεργασία, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται αυξητικά ως «όχημα» για το εμπόριο με την Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα οτι θα χτυπήσει τις χώρες που βοηθούν την Ρωσία να αποφύγει τις συνέπειες των κυρώσεων, με δευτερογενείς κυρώσεις για παραβιάσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Αμερικανικό νομικό σύστημα, παρότι η Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει σιωπηρή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Νέες τουρκικές απειλές με «όχημα» την έξοδο του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Frontex: Στο «μικροσκόπιο» του Ε. Κοινοβουλίου οι δράσεις του

Από ανάρτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή Frontex προκύπτει η συμμετοχή του στις εργασίες ειδικής μόνιμης ομάδας διερεύνησης (Frontex Scrutiny Working Group – FSWG) της Επιτροπής LIBE του Ε. Κοινοβουλίου, χτες 4/12/2023 στις Βρυξέλλες. Επισημαίνεται ότι, τον Ιανουάριο 2021, η Επιτροπή LIBE

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Μετάβαση στο περιεχόμενο