Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου

Στην Κάλυμνο βρίσκεται η ομάδα της πολύ γνωστής σειράς ντοκιμαντέρ η ”Μηχανή του χρόνου”για τα γυρίσματα ενός νέου επεισοδίου αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου.

Όπως αναφέρει το kalymnos- news.gr, χθες Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 το απόγευμα η δημοσιογραφική ομάδα και το συνεργείο της “Μηχανής του χρόνου” βρέθηκαν στον αυλόγυρο του Αγίου Στεφάνου στην Πόθια, όπου έγιναν γυρίσματα με το “χορό του Μηχανικού”.

Η ομάδα του kalymnos-news μίλησε με τον παρουσιαστή και διευθυντή σύνταξης τον γνωστό δημοσιογράφο Χρίστο Βασιλόπουλο, το στενό συνεργάτη του δημοσιογράφο Χρήστο Πετρόπουλο και το Διευθυντή φωτογραφίας Θοδωρή Μανουσάκη.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, δήλωσε ότι το σενάριο του επεισοδίου αφορά στους Σφουγγαράδες, θα δοθεί δε μεγάλο βάρος στο κοινωνικό κομμάτι που αφορά στην οργάνωση της ζωής των Καλυμνίων, από το ξεκίνημα της μεγάλης περιπέτειας κατάκτησης της θάλασσας και κυρίως του βυθού από τα 1880 μέχρι τις μέρες μας. Όπως συμπλήρωσε, “Μάλλον θα σταματήσουμε εκεί που λίγο σταματάει το σφουγγάρι την 10ετία του 1980 και ενδιάμεσα θα πούμε αυτά που αγαπούν και πονούν τους νησιώτες.“

Αναφορικά με το χρόνο που θα είναι έτοιμο για προβολή, ο Χρίστος Βασιλόπουλος είπε, ότι εκτιμά να προβληθεί σε ένα μήνα. Είναι εκπομπές όπως είπε, που χρειάζονται αρκετό χρόνο να γίνουν και η προετοιμασία, η εκτέλεση παραγωγής και το μοντάζ σε αυτά τα επεισόδια περνά τις 100 ώρες.

Ο Διευθυντής φωτογραφίας Θοδωρής Μανουσάκης, αναφέρθηκε στο χρόνο γυρισμάτων λέγοντας ότι για ένα επεισόδιο διάρκειας μία ώρας χρειάζονται γυρίσματα και πλάνα δύο εβδομάδων.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το τι έχει αποκομίσει από τη δημογραφική έρευνα για τους σφουγγαράδες, είπε χαρακτηριστικά: ” Είναι μία ιστορία γεμάτη πόνο, γεμάτη πένθος, γεμάτη δάκρυ, γεμάτη κόπο, δεν είναι το έπος, είναι πονεμένοι άνθρωποι και μέσα από αυτό τον πόνο τους κατάφεραν και σπούδασαν τα παιδιά τους, ανέπτυξαν το νησί τους, την κοινωνία τους, και το μέλλον των επόμενων γενιών. Άρα είναι άξιοι συγχαρητηρίων και υπ’ αυτή την έννοια είναι ένα έπος. Τα υπόλοιπα είναι ένα επάγγελμα επικίνδυνο, όπως και κάποια άλλα που είναι επικίνδυνα”

Στο αυλόγυρο του Αγίου Στεφάνου ήταν η Πρόεδρος Πόπη Κασσάρα και μέλη του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, η χορευτική ομάδα με το Μιχάλη Καμπουράκη και οι μουσικοί Μανώλης Φράγκος και Τάσος Βελισσάριος

Ακολουθούν φωτογραφίες και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη με το Μάμα Χαραμαντά με όσα είπαν ο Χρίστος Βασιλόπουλος , ο Χρήστος Πετρόπουλος, ο Θοδωρής Μανουσάκης και κάποια στιγμιότυπα από τα γυρίσματα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό. Ο

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. #JHA | The ministers just agreed on a general approach on the Asylum and

Συνάντηση Π.Ο.Λ με τον ΥΝΑΝΠ Ναύαρχο Λ.Σ ε.α. Κλιάρη Θεόδωρο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον ΥΝΑΝΠ και επίτιμο Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής – Ακτοφυλακής, Ναύαρχο Λ.Σ. ε.α. Κλιάρη Θεόδωρο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος την 8/6/23 . Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ επισκέφτηκε τον υπηρεσιακό Υπουργό Ναυτιλίας στο ΥΝΑΝΠ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο