Ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  ανακτά τις αρμοδιότητές του. Τέλος ο διακοσμητικός ρόλος

Μετά  πρωτοβουλία του σημερινού Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Αλεξανδράκη Γ. και σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας διορθώθηκε η αποψίλωση και η εγκληματική αποδόμηση των αρμοδιοτήτων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  και ειδικότερα  του Αρχηγού του Σώματος.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ 2750Β/2-7-2022) η αριθμ. 2903.5/37112/2022/26 Μαΐου 2022 Υπουργική απόφαση, με την οποία μεταβιβάζονται στον Αρχηγό η αρμοδιότητα κύρωσης των πινάκων τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των αρμοδίων Συμβουλίων Μεταθέσεων και Προσφυγών. Επίσης οι διαθέσεις του προσωπικού θα διενεργούνται πλέον με διαταγές του Αρχηγού.

Έτσι σήμερα είναι ο Αρχηγός αυτός  που  θα ορίζει  το προσωπικό  και θα μπορεί να το κατανέμει σύμφωνα με τις ανάγκες του Σώματος, ανάγκες  που μόνο εκείνος γνωρίζει καλύτερα από κάθε πολιτικό πρόσωπο που τοποθετείται ως Υπουργός ΥΝΑΝΠ.

Με τις νομοθετικές παρεμβάσεις με τον ν. 4504/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχηγός του  Σώματος είχε διακοσμητικό ρόλο και δεν είχε καμία αρμοδιότητα όσο αφορά στην κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες του Λ.Σ. για την λειτουργία των οποίων όμως ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος….

Τα πάντα, ως άλλος  οπλονόμος, είχαν ανατεθεί στον εκάστοτε Υπουργό.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι, ότι ακόμη και για έκτακτα γεγονότα που απαιτούνταν η άμεση αποστολή- διάθεση προσωπικού απαιτείτο να εγκρίνει ο Υπουργός.

Η έντονη κομματοποίηση και η εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων σε όλο της το μεγαλείο.

Για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργείας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ως Αρχηγείου χρειάζεται να γίνει και το επόμενο βήμα.

Η παραπάνω ρύθμιση να ρυθμιστεί και με νόμο με παράλληλη τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 4504/2017 όπως ισχύει.

Ο  Υπουργός κ. Πλακιωτάκης Γ. πλέον έχει αντιληφθεί την σημασία του να λειτουργεί το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ως Αρχηγείο. Σε επόμενο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ πρέπει να επιλύσει με οριστικό τρόπο το θέμα. Το οφείλει σε όλα τα στελέχη του Σώματος που σε συνεχώς  δύσκολες συνθήκες φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους που τους αναθέτει η πολιτεία.

Είναι ανάγκη πλέον  η λειτουργία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να στηρίζεται σε στέρεα και σταθερή νομική βάση.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο