Συγχαρητήρια στο Λ/Χ Αιδηψού από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη Γ.

Περιοδεία στην Εύβοια και σειρά επαφών με εκπροσώπους των κρατικών Υπηρεσιών  και της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε σήμερα  ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Την πρώτη δημόσια Υπηρεσία που επέλεξε να επισκεφτεί ήταν το Λιμεναρχείο της Αιδηψού συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου και τους βουλευτές  Ευβοίας Ζεμπίλη Αθανάσιο και Σπύρο Πνευματικό.

Κατά  την διάρκεια εγκάρδιας συνάντησης με τον Λιμενάρχη κ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Δανίκα Σωτήριο τον οποίο συνεχάρη  εκφραζόμενος  με  ιδιαίτερα κολακευτικά  λόγια για το έργο που επιτελούν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στη Βόρεια Εύβοια.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε  για την διάσωση και απεγκλωβισμό από θαλάσσης χιλιάδων πολιτών κατά τη διάρκεια  των πυρκαγιών του Αυγούστου 2021.

Κατά την συνάντηση ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος , την επιβατική κίνηση, αλιεία και τον τουρισμό.

Ζήτησε να ενημερωθεί  και για τα   υφιστάμενα προβλήματα – ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα , προκειμένου καταβληθούν πρόσθετες ενέργειες επίλυσης των με στόχο  για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή .

Χαιρέτησε εγκάρδια όλο το προσωπικό και αναχώρησε , με τις καλύτερες εντυπώσεις όπως δήλωσε ο ίδιος, για τη συνέχιση της περιοδείας του στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι  με εγκωμιαστικά σχόλια για το προσωπικό του Λ.Χ. Αιδηψού και τον Λιμενάρχη του είχε εκφραστεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Νομό Ευβοίας  μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Να ελπίσουμε, ότι οι επικεφαλής της κυβέρνησης δεν θα μείνουν μόνο στα καλά λόγια για το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που στο σύνολό του ενεργεί όταν καλείται από  το καθήκον, όπως ενήργησε το προσωπικό του Λ/Χ Αιδηψού κατά τις πυρκαγιές του  2021.

Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σήμερα χρειάζεται σημαντική οικονομική ενίσχυση στις αποδοχές του προσωπικού (ανθρώπινες αποζημιώσεις για τις ημέρες  εκτός έδρας, την νυκτερινή εργασία, την  εργασία πέραν του πενθημέρου κ.λ.π.).

Χρειάζεται επίσης  ενίσχυση  σε προσωπικό και μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και  τις αυξημένες απαιτήσεις  προκειμένου  να φέρει σε πέρας την αποστολή του ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα και τα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Από την κυβέρνηση τόλμη χρειάζεται και σταθερός προσανατολισμός στην ελάφρυνση των εργαζομένων, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν για την διασφάλιση της ασφάλειας στην θάλασσα και την εξυπηρέτηση του εθνικού  σχεδιασμού για την άμυνα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοδεία κ. Γεραπετρίτη στο:

https://www.evima.gr/politiki/evvoia-stin-aidipso-tora-ypourgos-epikrateias-giorgos-gerapetritis-oles-oi-synantiseis-pics/

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή