Συγχαρητήρια στο Λ/Χ Αιδηψού από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη Γ.

Περιοδεία στην Εύβοια και σειρά επαφών με εκπροσώπους των κρατικών Υπηρεσιών  και της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε σήμερα  ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Την πρώτη δημόσια Υπηρεσία που επέλεξε να επισκεφτεί ήταν το Λιμεναρχείο της Αιδηψού συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου και τους βουλευτές  Ευβοίας Ζεμπίλη Αθανάσιο και Σπύρο Πνευματικό.

Κατά  την διάρκεια εγκάρδιας συνάντησης με τον Λιμενάρχη κ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Δανίκα Σωτήριο τον οποίο συνεχάρη  εκφραζόμενος  με  ιδιαίτερα κολακευτικά  λόγια για το έργο που επιτελούν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στη Βόρεια Εύβοια.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε  για την διάσωση και απεγκλωβισμό από θαλάσσης χιλιάδων πολιτών κατά τη διάρκεια  των πυρκαγιών του Αυγούστου 2021.

Κατά την συνάντηση ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος , την επιβατική κίνηση, αλιεία και τον τουρισμό.

Ζήτησε να ενημερωθεί  και για τα   υφιστάμενα προβλήματα – ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα , προκειμένου καταβληθούν πρόσθετες ενέργειες επίλυσης των με στόχο  για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή .

Χαιρέτησε εγκάρδια όλο το προσωπικό και αναχώρησε , με τις καλύτερες εντυπώσεις όπως δήλωσε ο ίδιος, για τη συνέχιση της περιοδείας του στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι  με εγκωμιαστικά σχόλια για το προσωπικό του Λ.Χ. Αιδηψού και τον Λιμενάρχη του είχε εκφραστεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Νομό Ευβοίας  μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Να ελπίσουμε, ότι οι επικεφαλής της κυβέρνησης δεν θα μείνουν μόνο στα καλά λόγια για το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που στο σύνολό του ενεργεί όταν καλείται από  το καθήκον, όπως ενήργησε το προσωπικό του Λ/Χ Αιδηψού κατά τις πυρκαγιές του  2021.

Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σήμερα χρειάζεται σημαντική οικονομική ενίσχυση στις αποδοχές του προσωπικού (ανθρώπινες αποζημιώσεις για τις ημέρες  εκτός έδρας, την νυκτερινή εργασία, την  εργασία πέραν του πενθημέρου κ.λ.π.).

Χρειάζεται επίσης  ενίσχυση  σε προσωπικό και μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και  τις αυξημένες απαιτήσεις  προκειμένου  να φέρει σε πέρας την αποστολή του ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα και τα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Από την κυβέρνηση τόλμη χρειάζεται και σταθερός προσανατολισμός στην ελάφρυνση των εργαζομένων, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν για την διασφάλιση της ασφάλειας στην θάλασσα και την εξυπηρέτηση του εθνικού  σχεδιασμού για την άμυνα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοδεία κ. Γεραπετρίτη στο:

https://www.evima.gr/politiki/evvoia-stin-aidipso-tora-ypourgos-epikrateias-giorgos-gerapetritis-oles-oi-synantiseis-pics/

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Βίντεο από την στιγμή που διακινητές πετούν μετανάστες στη θάλασσα – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν όταν διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα από παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία. Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν. Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν

Παναγιώτης Tσάκος: Eπίτιμος Διδάκτορας του EAΠ – H αναγνώρισή του ως Πρεσβευτής της Eλληνικής Nαυτιλίας και του Eλληνισμού

Σε Eπίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Aνθρωπιστικών Eπιστημών του Eλληνικού Aνοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα αναγορεύτηκε το περασμένο Σάββατο (18 Nοεμβρίου) ο καπετάν Παναγιώτης Tσάκος. O καπετάνιος, ως ιδρυτής του Iδρύματος «Mαρία Tσάκος», στο Mοντεβιδέο της Oυρουγουάης, με κύριο σκοπό

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Μετάβαση στο περιεχόμενο