Ο παγκόσμιος τουρισμός αλλάζει δραματικά | Euromonitor International: Έρχεται η γενιά Alpha των 2 τρισ. ατόμων και του metaverse

Πώς θα είναι ο ταξιδιώτης του μέλλοντος; Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει η κυρία Caroline Bremner, Senior Industry Manager στο Euromonitor International και ιδού η απάντηση:

Καθώς προχωράμε στις επόμενες δεκαετίες, οι babyboomers θα αντικατασταθούν τελικά από νεότερες γενιές όπως η γενιά Alpha, που θα έχει ως κύρια ενδιαφέροντα το gaming και το metaverse, είπε. Το 2030, προβλέπεται να υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια Generation Alpha. Αυτή η γενιά, βλέποντας τις κλιματική αλλαγή να επιδεινώνεται, θα απαιτήσει μεγαλύτερες δράσεις από τις κυβερνήσεις, τους προορισμούς και τις ταξιδιωτικά brands για να διασφαλιστεί μια δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση σε έναν καθαρό μηδενικό κόσμο.

Αν και το metaverse ως έννοια είναι ακόμα εκκολαπτόμενο, τόνισε, βλέπουμε ήδη ταξιδιωτικές μάρκες και προορισμούς να προσπαθούν να δημιουργήσουν καθηλωτικές εικονικές εμπειρίες για τους καταναλωτές.

Πόλεις όπως η Σεούλ έχουν λανσάρει τη δική τους metaverse πλατφόρμα για κατοίκους και επισκέπτες, ενώ ψηφιακές εφαρμογές έχει αναπτύξει και το Ελσίνκι.

Η ανάκαμψη συνεχίζεται

H κυρία Bremner ανέφερε επίσης ότι τα τελευταία αποτελέσματα του μοντέλου Travel Forecast της Euromonitor International για το πρώτο τρίμηνο του 2022 δείχνουν ότι οι διεθνείς τουριστικές δαπάνες αναμένεται να ανακάμψουν το 2023 στο 85% των επιπέδων του 2019, όταν έφτασαν στο 1,5 τρισ. δολάρια. Η ανάπτυξη έναντι της προηγούμενης χρονιάς αναμένεται να μετριαστεί, πρόσθεσε, αλλά θα παραμείνει ισχυρή στο 37% το 2023, σε σύγκριση με την εξαιρετική ανάπτυξη του 107% που απολάμβανε το 2022, χάρη στην υποχώρηση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε συνδυασμό με την ισχυρή ζήτηση.

Ως προς τις περιοχές με την ισχυρότερη ανάκαμψη φέτος το στέλεχος του Euromonitor International είπε:

Μέχρι στιγμής, οι περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχουν οδηγήσει στην ανάκαμψη των δαπανών εισερχόμενου τουρισμού, με την Αφρική να είναι η πρώτη περιοχή που επανήλθε στα επίπεδα του 2019 το 2022.

Η ανάκαμψη για την πλειονότητα των περιοχών (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία), τόνισε, μετατίθεται για το 2024. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού δεν αναμένεται να επιστρέψει στα κορυφαία επίπεδα μέχρι το 2026, στο βασικό σενάριο. Ωστόσο, η πρόσφατη επαναλειτουργία της Κίνας μετά την άρση της πολιτικής της για μηδενικό COVID-19 θα δώσει μια ευπρόσδεκτη ώθηση.

Στην ερώτηση για το ποιοι κλάδοι του τουρισμού οι πιο ανθεκτικοί στους αντίθετους ανέμους της οικονομίας, η κυρία Caroline Bremner είπε:

Παγκοσμίως, η ταχύτερη αύξηση των δαπανών εντός προορισμού παρατηρείται για τα σπα και τον ιατρικό τουρισμό. Αυτές οι μορφές τουρισμού θα αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 11% την περίοδο 2023-2027. Θα ακολουθήσουν τα duty-free (9%), τα εθνικά πάρκα (8%) και η γαστρονομία (7%), καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν εμπειρίες από τον πραγματικό κόσμο.

H ίδια βλέπει τις ακόλουθες ευκαιρίες ανάπτυξης:

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες υπηρεσιών στα ταξίδια είναι τα πρόσθετα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών από χρεώσεις, όπως επιπλέον χώρο για τα πόδια ή τις αποσκευές, όπου αναμένεται ετήσια αύξηση κατά 12% την περίοδο 2023-2027, ενώ τα ιαματικά λουτρά και ο ιατρικός τουρισμός αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% το καθένα κατά μέσο όρο. την ίδια περίοδο.

Δεδομένου ότι τα δύο τρίτα των καταναλωτών παγκοσμίως ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή και θέλουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, η καινοτομία και η δημιουργία βιώσιμων προϊόντων και υπηρεσιών είναι ένας βασικός τομέας ανάπτυξης για εξερεύνηση και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο