O υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν στη Δαμασκό

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με τον Αχμέντ αλ Σάρα, που είναι το πραγματικό όνομα του Αλ Τζολάνι.

Σε συνέντευξή του χτες στο France 24, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Άγκυρα προτιμά να λύσει το θέμα των Κούρδων η νέα κυβέρνηση στη Δαμασκό, με γνώμονα τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Προσέθεσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα πρέπει να διαλυθούν αμέσως.

«Εάν αυτό δεν συμβεί, πρέπει να προστατεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ερωτηθείς δε αν αυτό περιλαμβάνει στρατιωτική δράση, απάντησε «ό,τι χρειαστεί».

Aνταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Παράλληλα, σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Αχμέντ αλ Σάρα. Χαρακτηριστικός ήταν ο θερμός εναγκαλισμός τους στην πρώτη συνάντησή τους μετά την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι συζήτησαν με τον ηγέτη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ την παρουσία των κουρδικών δυνάμεων τις οποίες χαρακτήρισε δύναμη κατοχής.

Είπε ότι δεν έχουν θέση στη Συρία οι ελεγχόμενες από τους Κούρδους Συριακές δημοκρατικές Δυνάμεις.
Ζήτησε επίσης να αναλάβει η κεντρική κυβέρνηση της Δαμασκού την περιφρούρηση των στρατοπέδων με τους χιλιάδες κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο Συριακός Εθνικός Στρατός που ελέγχεται από την Άγκυρα έχει συγκεντρώσει μία δύναμη περίπου 25.000 ανδρών και είναι έτοιμος να επιτεθεί σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ επισκέφθηκε σήμερα στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία και δήλωσε ότι η Τουρκία πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση της Συρίας, μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Στρατού θα εκδιώξουν τους Κούρδους μαχητές από όλα τα εδάφη που κατέχουν στη βορειοανατολική Συρία.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασπίδα προστασίας από την κυβέρνηση στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Ποιο είναι το νέο καύσιμο που εκτίναξε τις τιμές

Μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιβάρυνση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου που ήδη έχουν προαναγγείλει οι ακτοπλόοι από 1ης Μαΐου, λόγω χρήσης ακριβότερου τύπου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, καταβάλλει το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο. Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας,

Αντώνης Καργιώτης: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία του – Συγκινεί ο αδερφός του

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ξεκινά η δίκη των τεσσάρων μελών του πληρώματος του Blue Horizon, που κατηγορούνται για το φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο,

Ρεσάλτο βατραχανθρώπων της ΔΥΚ σε ύποπτο φορτηγό πλοίο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Άνδρες της ΔΥΚ που επιχειρούν από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού, επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο προκειμένου να το ελέγξουν για τυχόν μεταφορά όπλων και πυρομαχικών, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR MED IRINI. Οι βατραχάνθρωποι της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών με λέμβο της Φ/Γ προσέγγισαν το ύποπτο πλοίο, επιβιβάστηκαν με

Πώς επισφραγίστηκε η ιστορική συμφωνία της Γάζας – Διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή

Η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα τεθεί σε ισχύ αύριο Κυριακή στις 08:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ στο Χ. «Όπως συντονίστηκε από τα μέρη της

Μετάβαση στο περιεχόμενο