Οικονομικό Φόρουμ: Στο ρότα για την πράσινη ναυτιλία – Στρατηγικές και προκλήσεις

Η αναζήτηση των δυνατοτήτων για ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για τη ναυτιλία σε έναν κόσμο που αλλάζει, τέθηκε επίκεντρο συζήτησης στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς.

Μιλώντας η κυρία Mette Asmussen, Lead, Maritime Sector Initiatives, World Economic Forum ανέλυσε τις πρωτοβουλίες για την προώθηση της βιωσιμότητας και την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η οποία αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου εμπορίου. Αναζητούνται συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, με επίκεντρο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Όπως τόνισε, «η μετάβαση δεν πρόκειται να συμβεί εάν αυτές οι πρωτοβουλίες δεν υιοθετηθούν γρήγορα. Η μετάβαση απαιτεί συνέργειες σε διάφορους κλάδους της αγοράς» και συμπλήρωσε ότι «η ναυτιλία είναι ένας ιδιαίτερα ανθεκτικός κλάδος, έχει προσαρμοστεί σε όλες τις προκλήσεις στους αιώνες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Επίσης, η κυρία Λιάνα Γούτα, Γενική Διευθύντρια της FuelsEurope Belgium ανέφερε ότι τα ανανεώσιμα καύσιμα θα παίξουν έναν κρίσιμο ρόλο στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον υφιστάμενο στόλο, χωρίς επιπλέον κόστος για τα ίδια τα πλοία ή για τις μεταφορές.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλους μετασχηματισμούς για να παράγουμε τα ανανεώσιμα καύσιμα που χρειάζεται η Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως έκανε γνωστό, «οι εταιρείες μας ήδη πραγματοποιούν αυτή την μετάβαση με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων. Τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι μία λύση, ωστόσο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά πρέπει να παράγονται στην Ευρώπη και να μην εισάγονται από τρίτες χώρες», και τόνισε την ανάγκη μείωσης του κόστους τους.

Σύμφωνα με τον Philippe Louis-Dreyfus, Chairman, Louis Dreyfus Armateurs, θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και τα κατάλληλα πλοία, προκειμένου να επιτευχθεί η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα είναι το οικονομικό αλλά δεν είναι το μοναδικό, όπως είπε, επισημαίνοντας τη διασφάλιση υπεύθυνης εργατικής πολιτικής από όλη την αγορά, με την απλοποίηση των όρων και των κανόνων. Μάλιστα, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, ο εύκολος τρόπους που υποστήριξε, έχει να κάνει με τη μείωση της ταχύτητας των πλοίων.

Όπως ανέφερε από την πλευρά της η κυρία Κυριακή Μητρούση Προϊσταμένη του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η ανθεκτικότητα αποτελεί έναν όρο κλειδί και θα παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο για την ΕΕ τα προσεχή χρόνια. «Η ναυτιλία στην ΕΕ δεν είναι μόνο μία αναγκαιότητα, αλλά μία επιλογή μεταφορές, γιατί έτσι μπορεί να γίνει η επίτευξη των στόχων της σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», όπως είπε.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου Co-CEO T Tototheo Maritime, Κύπρος, η οποία έκανε λόγο για την ευθύνη της αντιμετώπισης των προκλήσεων για ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον, με ταυτόχρονη επίτευξη των υψηλών στόχων της ευρωπαϊκής και της ελληνικής ναυτιλίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Δεύτερη διάσωση μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες στη Γαύδο

Μετά τον εντοπισμό και τη διάσωση των 17 μεταναστών που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα ανοιχτά της Γαύδου, μια δεύτερη περίπτωση διάσωσης καταγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες, νοτίως του νομού Χανίων. 39 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην παραλία της Τρυπητής

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

Μετάβαση στο περιεχόμενο