«Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»: «Ατυχής στιγμή» διευκρινίζει ο Πέτσας – Παραίτηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ιδιαίτερη επιθετικότητα σχολίασε το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης τις δηλώσεις Πέτσα για την ακρίβεια και τον επερχόμενο δύσκολο ενεργειακά χειμώνα

Με τη διευκρίνιση πως πρόκειται για «ατυχή στιγμή» επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης και το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη φράση του ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει».

«Για όνομα του Θεού»

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για διαστρέβλωση και μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της δήλωσης. Ειδικότερα ο κ. Πέτσας υποστηρίζει ότι υπήρξε αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχετικά με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση σύμφωνα με την οποία: «Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

»Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

»Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».

Ηλιόπουλος: Ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για το χειμώνα

Είχαν προηγηθεί σφοδρά πυρά από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σχολίασαν εξόχως αιχμηρά και επιθετικά τις δηλώσεις Πέτσα για την ακρίβεια ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»», ανέφερε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας για «σοκαριστική δήλωση».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια» και πως η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν».

Επιπλέον, τονίζει ότι η δήλωση του κ. Πέτσα «προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών».

«Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι»». «Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο δεν πάει σπίτι του δεν μιλάμε για λάθος

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’» και πρόσθεσε ότι «τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια ‘ατυχής στιγμή’ και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία» και  τονίζει πως «όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος». «Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

ΠΑΣΟΚ

Aιχμηρά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα ενώ καθιστά σαφές πως οι δηλώσεις αυτές παραμένουν κυνικές ακόμα και μετά τη διευκρινιστική δήλωση του κ. Πέτσα.

«Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τον κ. Πέτσα να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη. Η ατυχέστατη -και μετά την ανασκευή- δήλωση ότι όποιος δεν προσαρμοστεί στην ενεργειακή πραγματικότητα, πεθαίνει, είναι αποκαλυπτική πολιτικού κυνισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει δε ότι «η ενεργειακή πολιτική, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, απαιτεί πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα», και ζητάει από την κυβέρνηση να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Απάνθρωπη παραδοχή της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την πλευρά της η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε: «Εμβρόντητη παρακολούθησα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, στο πλαίσιο ερωτήσεων για τα κυβερνητικά μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση, να δηλώνει ότι “Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει”!

»Πρόκειται για κυνική, στυγνή και απάνθρωπη δημόσια παραδοχή της ανάλγητης πολιτικής που διατρέχει την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μιας Κυβέρνησης που έχει μετατραπεί σε αλαζονικό καθεστώς για τους λίγους και ισχυρούς, χωρίς ίχνος μέριμνας για τους συνανθρώπους που καθημερινά οδηγούνται στη φτωτοχοποίηση και την εξαθλίωση, με τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται.

»Η έλλειψη στοιχειώδους ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς, ακόμα και μπροστά στο θάνατο, είναι σοκαριστική, πόσω μάλλον όταν αφορά τον Υπουργό που ο κ. Μητσοτάκης έχει ορίσει αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή για τον κύριο πυλώνα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην πατρίδα μας. Πρόκειται για απόλυτη αναντιστοιχία με το θεσμικό ρόλο που έχει κληθεί να υπηρετεί.

»Το Κοινωνικό Κράτος, η  Κοινωνική Δικαιοσύνη, η προστασία της Ανθρώπινης Ζωής και Αξιοπρέπειας, αποτελούν κεκτημένα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

»Απέναντι στην ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση όφειλε,προ πολλού, να έχει λάβει μέτρα,στην κατεύθυνση όσων, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα, έχει επανειλημμένως προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

»Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και δεν επιτρέψουμε καμία οικογένεια, κανένας συνάνθρωπό μας,να μετατραπεί το “κοριτσάκι με τα σπίρτα”».

 

KKE: Να πεθάνουν πολιτικά όσοι υπηρετούν τον κοινωνικό δαρβινισμό

«Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, καλεί τα λαϊκά νοικοκυριά να ξανα-πληρώσουν για να ξανα-μετατρέψουν τη θέρμανση των σπιτιών τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο. Και όλα αυτά στο όνομα της προσαρμογής που «όποιος δεν την ακολουθήσει, πεθαίνει».

Πρόκειται για μνημείο κυνισμού και «κοινωνικού δαρβινισμού» που, αν κάτι αποδεικνύει, είναι την ανάγκη να «πεθάνουν» πολιτικά όσοι υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και τέτοιες απόψεις» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις κυνικές και προκλητικές δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα».

«Κύριοι της κυβέρνησης, να πληρώσετε εσείς τα έξοδα για τις όποιες αλλαγές στους λέβητες!» υπογραμμίζει καταλήγοντας στο σχόλιό του, το ΚΚΕ.

 

ΜέΡΑ25: Εξοργιστικός και ασυγχώρητος

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 σχολίασε:

«Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά κυνικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Μητσοτάκης Α.Ε., γνωστός από τις λίστες του για τα ΜΜΕ, κ. Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης να επιδοτήσει την περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση από τους καυστήρες φυσικού αερίου στους καυστήρες πετρελαίου.

»Αν μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι θα επιδοτήσει τις θερμικές αντλίες φερ’ ειπείν, όπου δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το περιβάλλον, θα το θεωρούσαμε εύλογο. Αν μας έλεγε ότι θα υπάρξουν κάποια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ακόμα προς την κατεύθυνση αυτή, επίσης θα το θεωρούσαμε εύλογο.  Αλλά το να σχεδιάζει να επιδοτήσει η Μητσοτάκης Α.Ε. κάτι που μας πηγαίνει πίσω σε αυτό που πριν επιδοτούσαμε αντίστροφα για να πάμε περιβαλλοντικά «μπροστά», είναι παντελώς παράλογο.

»Και όταν μάλιστα όλος αυτός ο παραλογισμός, ντύνεται και με τον δαρβινισμό που εξέφρασε ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη, γίνεται πραγματικά εξοργιστικός και ασυγχώρητος. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει και να προσβάλλει τους πολίτες και να αφήσει τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πράσινη μετάβαση για την οποία έχει μιλήσει πολλές φορές ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά τελικά βλέπουμε όλες και όλοι πόσο το εννοούσε κι αυτό.

»Αυτό που χρειάζεται είναι μια αληθινή ενεργειακή αναβάθμιση με κοινωνικά κριτήρια και 100% χρηματοδότηση προς όφελος των πολιτών, τού περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, όπως έχει προτείνει το ΜέΡΑ25: https://mera25.gr/announcement/tomeas-prasinis-energeias-kai-kyklikis-oikonomias-pos-to-exoikonomo-aftonomo-tha-ginotan-pragmatiko-ergaleio-energeiakis-aftonomias/».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Κίσινγκερ: «Μακαριότατε, παραείστε μεγάλος για το νησί σας» – Οι χειρισμοί στο Κυπριακό

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν σύμβολο νίκης για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους και αναξιόπιστος για τους Ελληνοκύπριους. Ηταν μισητός στην Κύπρο ο Χένρι Κίσινγκερ, όχι μόνο επειδή ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν εμπόδισε, ενώ μπορούσε, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974,

Ένοπλες Δυνάμεις: Η εξομολόγηση μιας 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας. Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο