Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.: Πρωτεργάτης στην ανάδειξη της πόλης

Με τη φροντίδα και επιμέλεια της υπεύθυνης τύπου και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. κας Ελίνας Ιατρίδου, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, θέση Λιμανάκι Αλιέων (παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας) μια πολύ όμορφη εκδήλωση.

Γνωστός σε όλους μας για τις ευαισθησίες του περί τα εικαστικά, τις τέχνες, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ και Υποναύαρχος ΛΣ (εα) κ. Απόστολος Καμαρινάκης, με την αμέριστη υποστήριξη του Προέδρου κ. Γεώργιου Κουμπέτσου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της τελετής αποκαλυπτηρίων του γλυπτού “Αέναος Πλους”, έργο που φιλοτέχνησε η γλύπτρια και Ελευσίνια στην καταγωγή κα Ασπασία Σταυροπούλου.

Ένα καλαίσθητο και εμπνευσμένο έργο, αφιερωμένο στον Άνθρωπο της Θάλασσας, την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό της.  Ένα έργο που άλλαξε ριζικά και αναβάθμισε σημαντικά τη φυσιογνωμία της θέσης που τοποθετήθηκε και της γύρω περιοχής.  Ένα έργο που ταιριάζει απόλυτα με τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη, Περιβάλλον της «2023 Ελευσίνα» Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που στοχεύει στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της υλικής και άυλης οικονομίας της πόλης, με τη διαμεσολάβηση και παρέμβαση της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Έρευνας.

Την τελετή, στην οποία είχαμε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχουμε, λάμπρυναν με την παρουσία τους πολυάριθμοι παράγοντες της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης ,των τοπικών Αρχών και φορέων, από τους οποίους συγκρατούμε τον Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Β’ Δυτ. Αττικής κ. Αθ. Μπούρα, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Β’ Δυτ. Αττικής Δρ. Γεώργιο Κώτσηρα και τον Γραμματέα της Βουλής και Βουλευτή Β’ Δυτ. Αττικής κ. Ευαγ. Λιάκο και τον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α.Λ.Σ. Αντιναύαρχο ΛΣ Ιωάννη Καραγεωργόπουλο.

Δεν μπορούμε, τέλος, να παραλείψουμε την παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη Ελευσίνας Πλοιάρχου ΛΣ κ. Άγγελου Γραμματέα και του προσωπικού του που είχαν την ευθύνη της εφαρμογής των επιβεβλημένων μέτρων αστυνόμευσης, τροχαίας, τάξης και ασφάλειας, ώστε η όμορφη αυτή τελετή να λήξει χωρίς απρόοπτα και από αυτή να μας μείνει η ευχάριστη ανάμνησή της και το καλαίσθητο γλυπτό της κας. Σταυροπούλου.

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο