Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ Θέτουμε σε αυξημένη ετοιμότητα το μηχανισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ)

Οι Λιμενικοί δίνουμε μάχες στη θάλασσα και στα λιμάνια, αλλά και πέρα από αυτά, παντού εκεί όπου μας καλεί το καθήκον και συμβάλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση των ελληνικών χωρικών μας υδάτων!

Οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, που ως Λιμενικοί συμβάλουμε από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπισή τους, είναι αυτονόητο ότι θέτει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα στο πλευρό των συμπολιτών μας που πλήττονται.

Έχουμε στο αίμα μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όπου καλούμαστε να συνδράμουμε, το κάνουμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία!

Αυτό έχουμε μάθει και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός Λιμενικού!

Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες αφενός μιας προσπάθειας το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να απαξιωθεί στο βωμό της πολιτικής καριέρας και αφετέρου της ανακολουθίας λόγων και υποσχέσεων έναντι των πράξεων.

Συγκεκριμένα:

– Η με ΑΠ: 2411.1/62275/23//7-9-23 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη εμπαιγμού! Με την εν λόγω απόφαση αφενός στερούνται κάθε ελπίδα απεγκλωβισμού οι συνάδελφοί μας, που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή μέχρι και στο τριπλάσιο χρόνο από αυτόν που προβλέπεται και αφετέρου δεν ενισχύονται κρίσιμες υπηρεσίες.

– Για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 κατατάσσονται 60 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες αριθμός, που υπολείπεται από τις αναμενόμενες αποστρατείες στελεχών. Δηλαδή το 2024 θα βρει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μικρότερο…

– Οι παρεμβάσεις του Αυγούστου στο μισθολόγιό μας, [N. 5045/23 (ΦΕΚ Α’ 136/29-07-2023)], με τη συνυπογραφή του κ. Βαρβιτσιώτη, αποτελούν μια τεράστια κοροϊδία και απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

– Τέλος, οι σπασμωδικές κινήσεις του ΥΝΑΝΠ κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, στον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, εκτός των άλλων υπονομεύουν συνολικά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του αφού στο βωμό της πολιτικής διάσωσης θυσιάζεται ό,τι έχτισε το Σώμα στη συνείδηση του Ελληνικού λαού εδώ και 104 χρόνια!

Όλα τα παραπάνω απασχόλησαν τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2023, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Να τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός αγωνιστικών κινητοποιήσεων

της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν αρκεί να δηλώνουμε οργισμένοι και αγανακτισμένοι.

Αυτή η οργή πρέπει θα μεταλλαχθεί σε μια συνειδητή επιλογή δράσης, με απώτερο σκοπό τη διέξοδο και την προοπτική.

Σήμερα, που το συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ σε όλες αυτές τις επιλογές, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην ιστορία της, θα αναλάβει πιο έντονες, αποτελεσματικές και σύγχρονες πρωτοβουλίες.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Τσιάνος Παναγιώτης                             Δροσόπουλος Αλέξανδρος

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο