Πλακιωτάκη και Αρχηγό ΛΣ καταγγέλλει η Π.Ο.Λ ,ζητά την παραίτηση του Αρχηγού και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη

Απόδοση ευθυνών «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» Με τον τίτλο αυτό η Ομοσπονδία των Λιμενικών (πολ) επισημαίνει ότι “Επί ένα έτος αναδεικνύαμε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Σώματος, των Λιμενικών Αρχών και προβλήματα που αφορούν τα στελέχη προτείνοντας λύσεις και ζητώντας την παρέμβαση του κ. Αρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιου αλλά και του Υπουργού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των συναδέλφων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών . Αναφερθήκαμε στις ανεξέλεγκτες αποσπάσεις προσωπικού που απογυμνώνουν τις υπηρεσίες στην αναγκαιότητα προσλήψεων προς κάλυψη 1500 κενών οργανικών θέσεων, την αναγκαιότητα αύξησης και ορθής ανακατανομής αυτών, στην αναγκαιότητα δημιουργίας Λιμενικής Ακαδημίας για να είναι εφικτές οι προσλήψεις, στα προβλήματα που επέφεραν η έκδοση διατάξεων με διαδικασίες φαστ τρακ καθώς επίσης καταγγείλαμε την υπερεργασία, τα ελλιπή πληρώματα και την ανομία που εν συνόλω τους έχουν θέσει σε πραγματική ομηρία τα στελέχη.”

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για τον άδικο χαμό του Αντώνη Καργιώτη συμβάν που έλαβε χώρα κατά την προσπάθεια επιβίβασής του στο Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON».

 

Ουδείς μπορεί να διανοηθεί πως η ανθρώπινη ζωή μπορεί να χάσει την αξία της για λόγους που ούτε ο πλέον διαστροφικός νους μπορεί να συλλάβει.

 

Ως Π.Ο.Λ. οφείλουμε τόσο στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  όσο και στην Ελληνική Κοινωνία να τοποθετηθούμε επίσημα όχι με μια ανακοίνωση εντυπωσιασμού αλλά συμβάλλοντας στην απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι πραγματικά συντέλεσαν με τις παραλήψεις τους  να επέλθει το μοιραίο, με στόχο στο μέλλον να μην θρηνήσουμε και άλλον Αντώνη.

 

Δεν δεχόμαστε την απόδοση ευθυνών σε συναδέλφους κάθε βαθμίδας που θα αποτελέσουν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» για μία σειρά από παραλείψεις ,κενά και λανθασμένους χειρισμούς που κατά κόρο λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ,αυτό του Πειραιά και έχουν αναφερθεί τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και από την Ομοσπονδία μας.

 

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη της Ομοσπονδίας μας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την 23-06-22 όταν κλιμάκιο της Π.Ο.Λ ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση των συναδέλφων προκειμένου να ενημερωθούμε  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας εκτός από συναντήσεις με το προσωπικό συναντηθήκαμε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα, τον Υπολιμενάρχη Πλοίαρχο Μυτιλιναίο Ιωάννη και τον Διοικητή του 1ου Λ/Τ Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γιαννιώτη Αριστοτέλη όπου συζητήσαμε εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό με κυρίαρχο αυτό της υποστελέχωση του.

 

Στην ανακοίνωσή μας (εδώείχαμε τονίσει :

«Όσο και να φαντάζει οξύμωρο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τη μεγαλύτερη οργανική σύνθεση εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στελέχωσης αφού το 1/4 των υπηρετούντων έχει αποσπαστεί ή διατεθεί σε άλλες υπηρεσίες .

 

Η καλοκαιρινή περίοδος με μια τεράστια τουριστική κίνηση με χιλιάδες κόσμου να ταξιδεύει , με καθημερινά συμβάντα , συλλήψεις για κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα επιτάσσει την επάνδρωση του Κ.Λ.Πειραιά στη πλήρη του σύνθεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση όλες οι υπηρεσίες και τα Λ/Τ που υπάγονται σε αυτό  θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στην οργάνωση και στην επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.»

 

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου τον Ιούνιο του 2023 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Κυράνης Κων/νος επιστέφτηκε εκ νέου το Κ.Λ.Πειραιά όπου και συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα προκειμένου ενημερωθούμε επίσημα αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση συγκριτικά με το έτος 2022, διαπιστώνοντας όμως πως τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

 

Στην σχετική μας ανακοίνωση  τον Ιούνιο του 2023 (εδώ) είχαμε τονίσει τα κάτωθι:

 «Δυστυχώς από την ανάλογη επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει και πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο σχεδόν τίποτα από όλα όσα είχαμε αναδείξει.

 

Βασικότερο ζητήματα αυτό της υποστελέχωσης το οποίο και έχει διογκωθεί μετά από μια σειρά μετακινήσεων και αποσπάσεων σε άλλες υπηρεσίες, προσωπικού που φαίνεται “χρεωμένο” στην οργανική σύνθεση του Κ.Λ.Πειραιά.» 

 

Ως Π.Ο.Λ. όμως δεν σταθήκαμε μόνο σε αυτήν την ανακοίνωση.

 

Επί ένα έτος αναδεικνύαμε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Σώματος, των Λιμενικών Αρχών και προβλήματα που αφορούν τα στελέχη προτείνοντας λύσεις και ζητώντας την παρέμβαση του κ. Αρχηγού  Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιου αλλά και του Υπουργού  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα των συναδέλφων και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών .

 

Αναφερθήκαμε στις ανεξέλεγκτες αποσπάσεις προσωπικού που απογυμνώνουν τις υπηρεσίες στην αναγκαιότητα προσλήψεων προς κάλυψη 1500 κενών οργανικών θέσεων, την αναγκαιότητα αύξησης και ορθής ανακατανομής αυτών, στην αναγκαιότητα δημιουργίας Λιμενικής Ακαδημίας για  να είναι εφικτές οι προσλήψεις, στα προβλήματα που επέφεραν η έκδοση διατάξεων με διαδικασίες φαστ τρακ καθώς επίσης καταγγείλαμε την υπερεργασία,  τα ελλιπή πληρώματα και  την ανομία που εν συνόλω τους έχουν θέσει σε πραγματική ομηρία τα στελέχη.

 

Ομοίως αρκετές ήταν οι φορές που ζητήσαμε συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη προκειμένου να τον ενημερώσουμε και δια ζώσης.

 

‘’Φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’

 

Δυστυχώς όμως αυτό που εισπράξαμε από τον Αρχηγό μας, είναι η απαξίωση και η παντελής αδιαφορία προκαλώντας πολλές φορές την αγανάκτησή μας όπως αποτυπώνεται σε μία σειρά ανοιχτών αλλά και κλειστών επιστολών –  αιτημάτων και ανακοινώσεων που υποβλήθηκαν και δημοσιεύτηκαν τις κάτωθι ημερομηνίες : 28-04-2022 ,26-06-2022, 15-07-2022 , 19-08-2022 , 01-09-2022, 14-09-2022, 22-12-2022, 09-01-2023, 10-01-2023, 06-03-2023, 20-03-2023, 05-05-2023, 20-05-2023 και 12-08-2023.

 

 

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της τραγωδίας και προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα με στόχο την προάσπιση τόσο των πολιτών όσο και των συναδέλφων που δίνουν και την ψυχή τους εργαζόμενοι στα λιμάνια και στα σκάφη σε όλη τη χώρα, θα απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα παρέχοντας πλήρη στοιχεία προκείμενου να διερευνηθεί η απόδοση ευθυνών σε αυτούς που γνώριζαν και δεν έπρατταν ως όφειλαν!

 

Τόσο το  Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή με άνω των 100 ετών προσφοράς στην Ελληνική Κοινωνία όσο και η ναυτοσύνη του Έλληνα ναυτικού έχουν αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και ηθικής.

 

Αναμένουμε ταυτόχρονα η Στρατιωτική Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με την ανάληψη ευθυνών για τα όσα τραγικά έχουν προκύψει που θα συνοδεύεται από ενέργειες σεβασμού στην απώλεια ενός ανθρώπου  και αξιοπρέπειας ανάλογης του κύρους του ΛΣ-ΕΛΑ.ΚΤ.   ενθυμίζοντας ότι πριν από μερικά χρόνια υπέβαλαν την παραίτηση τους Αρχηγοί ακόμα και για θέματα που αφορούσαν τη διχοτόμηση του Σώματος με την μετακίνηση αρμοδιοτήτων του σε άλλο υπουργείο.

Για το ΔΣ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο