Π.Ο.Λ: Για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 600 ευρώ στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ανακοίνωση Π.Ο.Λ:

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Μητσοτάκης Κυριάκος ανακοίνωσε τη χορήγηση 600 ευρώ εφάπαξ στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα στην εξαγγελία του αναφέρει “δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο”

Η Ομοσπονδία (εδώ) από τον Ιούνιο του 2022 με επιστολή της στον Πρωθυπουργό της χώρας είχε ζητήσει την επαναφορά των δώρων και την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τονίζοντας τόσο την προσφορά μας στο μεταναστευτικό ζήτημα όσο και μια σειρά δικαστικών αγώνων με τις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ να μας δικαιώνουν ακόμη και αν και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η επαναφορά δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και δώρο αδείας που έχουν καταργηθεί με διάταξη του ν. 4093/2012.

Ομοίως με  αφορμή τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καταθέσαμε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 προ μνημονίων και την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων –Πάσχα και του επιδόματος αδείας (εδώ) .

Σε συνάντηση που είχαμε πριν ένα μήνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (εδώ) λάβαμε τη διαβεβαίωση πως η Κυβέρνηση έχει σκοπό να αναγνωρίσει εμπράκτως την εν γένει προσφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αποζημιώνοντάς μας μισθολογικά.

Θεωρούμε πως το επίδομα που θα καταβληθεί στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι ένα σαφές δείγμα της αναγνώρισης του έργου που επιτελούμε, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε πως η προσφορά μας είναι διαχρονική και δεν θα πρέπει να αναγνωρίζεται από τις κυβερνήσεις αποσπασματικά με τη μορφή προεκλογικού μποναμά.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει πλήρως τις μισθολογικές μας απώλειες που αθροιστικά υπολογίζονται στο 40%, δεδομένου πως εδώ και μια δεκαετία δεν έχει προβλεφθεί καμία αύξηση που θα μπορούσε να ισορροπήσει έστω και στο ελάχιστο την διαρκή απώλεια της αγοραστικής αξίας των μισθών μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών-Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει να διεκδικεί όλα όσα μας ανήκουν , όλα αυτά που απωλέσαμε με τα μνημόνια και αποτελούν δεδουλευμένα .

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την προσφορά μας καθώς πάνω από μια δεκαετία έχουμε ¨βάλει πλάτη¨ στηρίζοντας τον κρατικό μηχανισμό, αποτελώντας τους θεματοφύλακες ασφάλειας της πατρίδας μας και της προστασίας των πολιτών .

Σε αυτόν το αγώνα οι Αστυνομικοί και οι Λιμενικοί  δεν ήταν μόνοι ,είχαν δίπλα τους όλους τους ένστολους Πυροσβέστες και Στρατιωτικούς σε μία κοινή πορεία που έχει στιγματίσει η μνημονιακή μείωση των μισθών μας από τον Αύγουστο του 2012. Συνεπάγεται πως η Κυβέρνηση ανάλογη κοινή στάση θα πρέπει να κρατήσει και στις όποιες παροχές αποφασίζει να χορηγήσει .

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ιστορικό βύθισης του “Ναύαρχος Κουντουριώτης” στην Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο https://www.wreckhistory.com ) Το “Ναύαρχος Κουντουριώτης” καθελκύστηκε ως “War Charger” στις 18 Αυγούστου του 1918, και παρόλο που είχε σύντομη επιχειρησιακή ζωή μιας και ταξίδεψε  για μόλις τρία χρόνια, οι ατυχίες του ξεκίνησαν πριν καν

Σκάφος ΑΤ 35: Το πρώτο Ελληνικό φουσκωτό κατασκευασμένο από 100% ναυπηγικό αλουμίνιο

Ο Γιάννης και ο Μάρκος, ιδρυτές της Alpha Tango, γνωρίστηκαν το 2013 σαν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης όπου σπούδαζαν μηχανολόγοι ναυπηγοί. Το όραμα τους ήταν να σχεδιάσουν ένα μοναδικό σκάφος και να το βγάλουν σε παραγωγή. Πρώτη παρουσίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έβγαλε τον Πολάκη από συντονιστή – Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από την θέση του συντονιστή στις Ειδικές Επιτροπές Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου, τοποθετώντας τον ωστόσο ως τομεάρχης στον τομέα Διάφανειας, θέση που είχε επί Τσίπρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο