ΠΟΕΠΛΣ: Ζητάμε την έναρξη χορήγησης δανείων και την προκαταβολή εφάπαξ από το ΤΑΛΣ

Παρέμβαση ΠΟΕΠΛΣ για τη χορήγηση δανείων από το ΤΑΛΣ:

“Αξιοποιώντας την εκπροσώπησή μας στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), επανειλημμένως έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την ενεργοποίηση της παρ. 3 του άρθρ. 12 του Β.Δ 160/1970 (Α΄44), με το οποίο δύναται η χορήγηση δανείων στους ασφαλισμένους και δικαιούμενους εφάπαξ βοηθήματος από το ΤΑΛΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναστολή χορήγησης δανείων πραγματοποιήθηκε το 1994 κατόπιν υπόδειξης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο ευρύτερο πλαίσιο της τότε ασκούμενης οικονομικής πολιτικής για συγκράτηση δαπανών και δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Η σταθεροποίηση των πλεονασματικών χρήσεων του Ταμείου και του εν γένει δημοσιονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τον διαφαινόμενο περιορισμό των υποχρεώσεων του Ταμείου για καταβολή εφάπαξ βοηθημάτων, κυρίως λόγω αύξησης του χρόνου θεμελίωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θέτουν την προοπτική χορήγησης δανείων ως βάσιμη, εφικτή αλλά και επιθυμητή δυνατότητα.

Επιπροσθέτως η χορήγηση δανείων όχι μόνο δε θα κλονίσει τα ταμειακά διαθέσιμα αλλά μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματική στην καλύτερη αξιοποίηση των χρηματικών κεφαλαίων, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Για τους λόγους αυτούς ζητήσαμε να τεθεί ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου «Έναρξη χορήγησης δανείων στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) από το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.)» με σκοπό τη συνολική προσέγγιση και θεώρηση του θέματος, των μέχρι σήμερα ενεργειών και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ως προς ολοκλήρωση υλοποίησης του εν λόγω αιτήματος.

Παράλληλα ζητήσαμε να διερευνηθεί από το Ταμείο η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής εφάπαξ στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 20ετούς υπηρεσίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της εν γένει λειτουργίας του Τ.Α.Λ.Σ., αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία για τα προαναφερόμενα ζητήματα αιτηθήκαμε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΤΑΛΣ.”

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 10η Συνεδρίασή του, το Σάββατο 2 Mαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως: Στην Πολεμική Αεροπορία Προήγαγε στο βαθμό του Υποπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: 1. Ταξίαρχο (ΜΗ) Δελή Γεώργιο 2. Ταξίαρχο (ΜΑ) Ρούγγο Ιωάννη 3. Ταξίαρχο (ΕΑ) Σουρρή

Έκτακτες Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΣΑΓΕ κατά την 10η Συνεδρίασή του, το Σάββατο 2 Mαρτίου 2024, έκρινε ως ακολούθως: Στο Πολεμικό Ναυτικό  1.     Προήγαγε στο βαθμό του Υποναυάρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους: α. Αρχιπλοίαρχο Μπότσα Φώτιο ΠΝ β. Αρχιπλοίαρχο Χατζόπουλο Θεοχάρη ΠΝ γ. Αρχιπλοίαρχο

Ηράκλειο: Τους τσάκωσαν με τρία κιλά χασίς – “Λαβράκι” έβγαλαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου,  στελέχη του οποίου κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια στο

Κόρινθος: Παράνομο αλίευμα και αλιευτικός εξοπλισμός κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, στελέχη της Υπηρεσίας μας εντόπισαν την 03/03/2024 ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντα έναν (01) ημεδαπό να έχει διενεργήσει αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Βάγιας Σαρωνικού Κόλπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο