ΠΟΕΠΛΣ: Ζητάμε την έναρξη χορήγησης δανείων και την προκαταβολή εφάπαξ από το ΤΑΛΣ

Παρέμβαση ΠΟΕΠΛΣ για τη χορήγηση δανείων από το ΤΑΛΣ:

“Αξιοποιώντας την εκπροσώπησή μας στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), επανειλημμένως έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την ενεργοποίηση της παρ. 3 του άρθρ. 12 του Β.Δ 160/1970 (Α΄44), με το οποίο δύναται η χορήγηση δανείων στους ασφαλισμένους και δικαιούμενους εφάπαξ βοηθήματος από το ΤΑΛΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναστολή χορήγησης δανείων πραγματοποιήθηκε το 1994 κατόπιν υπόδειξης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο ευρύτερο πλαίσιο της τότε ασκούμενης οικονομικής πολιτικής για συγκράτηση δαπανών και δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Η σταθεροποίηση των πλεονασματικών χρήσεων του Ταμείου και του εν γένει δημοσιονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τον διαφαινόμενο περιορισμό των υποχρεώσεων του Ταμείου για καταβολή εφάπαξ βοηθημάτων, κυρίως λόγω αύξησης του χρόνου θεμελίωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θέτουν την προοπτική χορήγησης δανείων ως βάσιμη, εφικτή αλλά και επιθυμητή δυνατότητα.

Επιπροσθέτως η χορήγηση δανείων όχι μόνο δε θα κλονίσει τα ταμειακά διαθέσιμα αλλά μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματική στην καλύτερη αξιοποίηση των χρηματικών κεφαλαίων, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Για τους λόγους αυτούς ζητήσαμε να τεθεί ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου «Έναρξη χορήγησης δανείων στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) από το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.)» με σκοπό τη συνολική προσέγγιση και θεώρηση του θέματος, των μέχρι σήμερα ενεργειών και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ως προς ολοκλήρωση υλοποίησης του εν λόγω αιτήματος.

Παράλληλα ζητήσαμε να διερευνηθεί από το Ταμείο η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής εφάπαξ στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 20ετούς υπηρεσίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της εν γένει λειτουργίας του Τ.Α.Λ.Σ., αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία για τα προαναφερόμενα ζητήματα αιτηθήκαμε συνάντηση με τη Διοίκηση του ΤΑΛΣ.”

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των πεσόντων πιλότων του Phantom F-4

Μετά την σημαντική πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ για την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου, έρχεται τροπολογία για την αποκατάσταση μίας αδικίας δεκαετιών. Τόσα χρόνια, χωρίς κάποιος να

Διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο στην Αθήνα

Με την παρουσία του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim πραγματοποιείται το «13ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum» στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Φεβρουάριου 2023. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και

Μηταράκης: Η Ευρώπη σε αναζήτηση μεταναστευτικής πολιτικής

Η Ευρώπη αναζητεί τη μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, διαιρεμένη από ιδεολογικές διαφορές.  Χαρά για τους λαθροδιακινητές που θησαυρίζουν από την υφιστάμενη κατάσταση.  Κατάσταση που επηρέασε δυσανάλογα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.  Από το 2020, όταν συστάθηκε

Η Ευρώπη «κλειδώνει» τα σύνορά της

Αναμένοντας τις πιο αυξημένες ροές από το 2015 αυτή την άνοιξη, η μετανάστευση βρίσκεται στην ατζέντα της συνόδου των «27» την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Σε μια προσπάθεια να «ξεκολλήσει» το Μεταναστευτικό από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται