Παραλειπόμενα από την παράδοση- παραλαβή του Υπουργείου Ναυτιλίας

Για πρώτη φορά έγινε παράδοση -παραλαβή του Υπουργείου Ναυτιλίας χωρίς τις παραδοσιακές παράτες με  αγήματα, μουσικές, μητροπολίτες,  βουλευτές εκπροσώπους φορέων και όλα τα σχετικά.

Είναι φανερό, ότι κάτι τέτοιο, δεν το επέτρεπαν ούτε η κατάσταση της χώρας λόγω των φυσικών καταστροφών από τις φωτιές και τις πλημμύρες ούτε οι συνθήκες αντικατάστασης του αποχωρούντος Υπουργού.

Λίγα λόγια του αποχωρούντος και άλλα τόσα από τον παραλαμβάνοντα Υπουργό.  Μάταια έσπευσαν στο χώρο δεκάδες κανάλια προκειμένου αποθανατίσουν  τυχόν στιγμές   «γαλλικών» και  έκφρασης πικρίας ιδιαίτερα στον λόγο του αποχωρήσαντος Υπουργού.

Απόλυτος πολιτισμός. Μόνο αβρότητες και ως είθισται δώρα στον αποχωρούντα.

Βέβαια οι δύο Υπουργοί κλείστηκαν μόνοι τους για αρκετή ώρα στο γραφείο του εκάστοτε Υπουργού και κατ’ ιδίαν θα είχαν να πουν πολλά. Το τι είπαν, αυτό μόνο αυτοί το ξέρουν…

Στην διαδικασία παράδοσης – παραλαβής πλην του Αρχηγού απουσίαζαν όλοι οι ναύαρχοι.

Φήμες λένε, ότι οι ναύαρχοι είχαν συγκεντρωθεί σε κάποια αίθουσα περιμένοντας μάταια τον νέο Υπουργό να τους μιλήσει.

Όταν αποχωρεί ένας Υπουργός ,είθισται να συνοδεύεται μέχρι την έξοδο του Υπουργείου από τον εκάστοτε νέο Υπουργό.  Αυτό χθες -ίσως για πρώτη φορά- δεν συνέβη.

Τα Λιμενικά Νέα   εύχονται καλή δύναμη στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις  στο χώρο της ναυτιλίας, να συνεισφέρει στην οικονομική  ανάπτυξη των νησιών μας αλλά και να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση για την μείωση των μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο