Παρέμβαση Π.Ο.Λ. “Αύξηση ορίων ηλικίας”

Επιστολή Π.Ο.Λ προς τον  Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων                                                                            κ. Κωστή Χατζηδάκη

 

Αύξηση ορίων ηλικίας .

 

Κύριε Υπουργέ,

η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχει απευθυνθεί πολλάκις σε εσάς προκειμένου να παρέμβετε στη βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος των υπηρετούντων στα Σ.Α . , κυρίως στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ,  ενώ αρκετές φορές ήταν και οι φορές που ζητήσαμε την συνδρομή σας για την διασφάλισή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και της Ομοσπονδίας μας .

Στις παρεμβάσεις μας δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση των εισφορών για την αναγνώριση των ετών σπουδών ,στρατού που αυξήθηκαν από 6,67% σε 20% με το νόμο 4387/2016 , ενώ αναδείξαμε με τον πλέον περίτρανο τρόπο την αδικία που έχει συντελεστεί με τα τρία επιπλέον χρόνια αναγνώρισης των καταταγέντων 90-95.

Δυστυχώς όμως και παρά το γεγονός ότι στα ερωτήματα που σας υποβάλαμε ανταποκριθήκατε και απαντήσατε άμεσα , με την ολοκλήρωση της θητείας σας τα περισσότερα από τα προβλήματα παραμένουν άλυτα .

Αναλύοντας τα εργασιακά μας δεδομένα ¨εν τοις πράγμασι¨ διαπιστώνεται πως η αύξηση ορίων στην εργασία σε 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών ή μέχρι το 60ο έτος ηλικίας σύμφωνα με το ν.3863/2010 δημιούργησε σοβαρά ζητήματα και προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν τα στελέχη των Σ.Α αλλά και του Στρατού στις απαιτήσεις των υποχρεώσεών τους υπηρετώντας τα Ένστολα Σώματα .

Η απάντηση έρχεται τόσο από τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται αλλά και από θανάτους που γεωμετρικά αυξάνονται σε ηλικίες άνω των 50 ετών.

Καθίσταται σαφές πως υπηρετώντας στα Ένστολα Σώματα και έχοντας ένα εργασιακό βίο που η καθημερινότητα σε βρίσκει στο δρόμο ή στη θάλασσα και όχι στο ασφαλές περιβάλλον ενός γραφείου , οι κίνδυνοι που διατρέχεις να επιβαρυνθεί η υγεία σου τόσο σε σωματικό όσο κι σε ψυχικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα αυξημένοι.

Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους Λιμενικούς οφείλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη επανακαθορισμού των ορίων ηλικίας ,την ενδεχόμενη μείωσή τους παράλληλα με την μείωση των ποσοστών εισφορών για την αναγνώριση ετών σπουδών και στρατού.

Δυστυχώς όμως αντί αυτού πληροφορούμαστε πως στο πλάνο των επόμενων ετών για τα εργασιακά μας βρίσκεται και η αύξηση των ετών εργασίας τουλάχιστον κατά 2 έτη .

Κύριε Υπουργέ ,

έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία σας στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και εν αναμονή των κυβερνητικών προεκλογικών δηλώσεών για το εργασιακό μέλλον των υπηρετούντων σε Σ.Α και Ε.Δ θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε αν υπάρχει πρόθεση από την Κυβέρνηση για αύξηση των  ετών εργασίας που συνεπάγεται πως θα δυσχεράνει το έργο αλλά και τον εργασιακό βίο όσων υπηρετούν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών αυτής της χώρας.

                                                                     Για το ΔΣ

%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο