Πάτρα: Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του κτιρίου 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

Το κτιριακό συγκρότημα που λειτουργούσε το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Πάτρα ιδιωτικοποιείται

Αυτό αναφέρει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας η οποία εκφράζει ταυτόχρονα την αντίθεση της στην ιδιωτικοποίηση του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε το Νοσημάτων Θώρακος ενώ η σημερινή της ΝΔ επιχείρησε να κλείσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείου Παίδων.

Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου θα σύμβαλλε στην εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των αποστράτων και των οικογενειών τους, καθώς και των υπολοίπων ασθενών, τονίζει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

– Διαφήμιση –

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, το κτιριακό συγκρότημα, όπου για δεκαετίες λειτουργούσε το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, με απόφαση της Κυβέρνησης, παραδίδεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ιδιώτες επενδυτές.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει ακόμα μια φορά την πλήρη αντίθεσή της.

Από το 2017 που μεταφέρθηκαν οι κλινικές του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζητούσαμε να ανακαινιστεί το συγκρότημα, να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο ως υγειονομική μονάδα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των αποστράτων και των οικογενειών τους, καθώς και των υπολοίπων ασθενών.

– Διαφήμιση –

Το ζήτημα αυτό, έχει τεθεί απ’ την πλευρά της Δημοτικής αρχής προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Επίσης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2022.

Η Δημοτική Αρχή σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίζεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, ενάντια στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων, όπως του Νοσημάτων Θώρακος που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και στο κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που επιχείρησε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

– Διαφήμιση –

Αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, μαζί με το λαό και τους υγειονομικούς, για ένα σύγχρονο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.”

Το κτίριο που στεγαζόταν το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 12 Ιουλίου 2017 με απόφαση που είχε υπογράψει ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων προκήρυξε διαγωνισμό για τη μίσθωση του κτιρίου και του οικοπέδου συνολικού εμβαδού 10.055,00 τ.μ.. ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, αποκλειστικά για εμπορική/επαγγελματική χρήση, για τα επόμενα 50 έτη, με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 20, έναντι 216.000 ευρώ ετησίως

Ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είναι η Τετάρτη 22/02/2023.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά