ΠΔ μεταθέσεων: Συμφώνησαν, πανηγύρισαν και τώρα διαμαρτύρονται.

Τελικά αυτή η ιστορία με το νέο π.δ. 11/2021 και τις μεταθέσεις, είναι ένα σήριαλ που με σεναριογράφους τους εκπροσώπους των εργαζομένων έχει συνεχώς ανατροπές προκειμένου κινεί το ενδιαφέρον του κοινού που τους εκλέγει.

Δεν ξεχνάμε τους πανηγυρισμούς για την καθοριστική συμβολή της ΠΟΕΠΛΣ για την θέσπιση του καλύτερου π.δ. μεταθέσεων αλλά και των διατάξεων του ν. 4676/2020 αναφορικά με την τροποποίηση των διατάξεων του 4504/2017 για να έλθουν τα μπρος πίσω κριτήρια ( https://neaplefsi.gr/?p=17736, https://neaplefsi.gr/?p=18305, https://neaplefsi.gr/?p=19750).

Έτσι λόγω ασφυκτικών προθεσμιών το ΄τος 2021 δεν διενεργήθηκαν μεταθέσεις.

Όταν όμως άρχισαν τις εργασίες τους τα Συμβούλια Μεταθέσεων έτους 2022 άρχισαν πάλι τα όργανα… Τι είχες Παντελάκη μου τι είχες Παντελή μου. Τέθηκαν και πάλι στο τραπέζι οι περίφημες παραδοχές, πρακτική που  υποτίθεται  είχε θέσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το νέο π.δ. μεταθέσεων 11/2021.

Σύμφωνα με την από 21-7-2022 ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι από πλευράς ΠΟΕΠΛΣ ζητήθηκε από τα Μέλη των Συμβουλίων μεταθέσεων, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ Π.Δ. 11/2022, προκειμένου για τις μεταθέσεις στελεχών  που υπηρετούν σε λιμενικές αρχές της 1ης και 2ης κατηγορίας.

Το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί,  όσοι από πλευράς ΠΟΕΠΛΣ άμεσα ή έμμεσα συμμετείχαν στην σύνταξη του νέου π.δ.,  ήταν τόσο δύσκολο να αντιληφθούν, ότι δεν είχε κανένα νόημα να μετατεθεί ένα στέλεχος π.χ. από την Λέσβο στην Χίο  και το αντίστροφο ή γιατί να μην μπορεί να παραμείνει στην παραμεθόριο ένα στέλεχος που το επιθυμεί;

Αλλά βλέπετε στην προσπάθεια της δήθεν ισονομίας, ήλθε από τους συντάκτες η ισοπέδωση συνοδευόμενη σε αρκετές περιπτώσεις και από αδιαφορία στα στελέχη που υπηρετούν στην παραμεθόριο, γεγονός που οδήγησε -μάλλον από αμάθεια και αβλεψία- στο αποτέλεσμα και οι ακρίτες μας, όταν ακόμη δεν το επιθυμούν, σώνει και καλά να μετατίθενται…

Να μην μιλήσουμε και για το γεγονός, ότι με την προχειρότητα αντιμετώπισης του θέματος των μεταθέσεων οι  εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν είδαν, ότι με την κατάργηση των διατάξεων του π.δ. 33/2009 καταργείτο και το «προνόμιό» τους έναντι των λοιπών στελεχών να μην μπαίνουν στους πίνακες μεταθέσεων.

Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε τα μέλη των Συμβουλίων Μεταθέσεων δεν «μάσησαν» στην  οποιοδήποτε «πίεση», στάθηκαν στο ύψος τους,  ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ τον νόμο και καθώς λέγεται, λήφθηκαν αποφάσεις για  μεταθέσεις που αφορούσαν όχι μόνο τους κοινούς θνητούς αλλά εκπροσώπους εργαζομένων.

Γιατί  δεν φτάνει που και εδώ από αβλεψία -που όφειλαν να εντοπίσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων- καταργήθηκε το προνόμιο του αμεταθέτου, φήμες στους διαδρόμους του Υπουργείου λένε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί σημείο τριβής και σοβαρός λόγος ολοκλήρωσης της διενέργειας των μεταθέσεων που αποφασίστηκαν στα Συμβούλια.

Οι ίδιες φήμες αναφέρουν, ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιμένουν ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Π.Δ.- ως προς τις αποφασισθείσες μεταθέσεις εκπροσώπων εργαζομένων και μάλιστα απειλούν να αποσύρουν την υπογραφή τους από τους τελικούς πίνακες μεταθέσεων έτους 2022.

Το λόγο τώρα έχει η στρατιωτική ηγεσία του Σώματος, η οποία καθώς φαίνεται δεν πρόκειται να παρεκκλίνει της εφαρμογής των διατάξεων του π.δ. 11/2021 και του ν. 4676/2020 διατάξεις με τις οποίες  είχαν ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της συνδιοίκησης, των καταφερτζήδων και της εφαρμογής στην πράξη του καλύτερου π.δ. μεταθέσεων.

Από την ιστορία αυτή καλό είναι να βγάζουν τα συμπεράσματά τους οι πάντες, ένθεν και κακείθεν…

Γιατί θα πρέπει να νομοθετούν αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν την λειτουργία του Λιμενικού Σώματος.

Άτομα με θάρρος γνώμης και όχι κόλακες πού πρόθυμα  απαντούν « Η ώρα είναι αυτή που εσείς πείτε Υπουργέ μου…»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα Bulk Carriers των Ελλήνων»: Η νέα θεματική έκθεση της Isalos.net

Η Isalos.net παρουσιάζει τη θεματική έκθεση «Τα Bulk Carriers των Ελλήνων: Ηγέτες της παγκόσμιας ανάπτυξης». Η εν λόγω έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό σημασία του συγκεκριμένου τύπου πλοίου για το παγκόσμιο εμπόριο αλλά και την πρωταγωνιστική πορεία της

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:«Όχι στις επικείμενες αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου»

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για την δρομολογούμενη αντικατάσταση των τριών εβδομαδιαίων συνδέσεων της Λήμνου με το λιμάνι της Καβάλας, με δυο

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας : Διήμερο αγάπης για την ΦΛΟΓΑ

Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια με την βοήθεια του γυμναστηρίου  GRE.A.T. και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας, για ακόμη μια φορά και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου παιδικής ηλικίας δίνουν ηχηρό

Οι Συμφωνίες που «όπλισαν» τους Τούρκους για να εισβάλλουν το 1974 στην Κύπρο υπογράφτηκαν 15 χρόνια πριν

Δυο Συμφωνίες εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι για να δικαιολογήσουν την εισβολή στην Κύπρο το 1974.   Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 11 Φεβρουαρίου του 1959, όταν η Ελλάδα με την Τουρκία υπέγραψαν τη Συμφωνία της Ζυρίχης (στο ξενοδοχείο Ντόλτερ) με την οποία (οκτώ ημέρες μετά θα υπέγραφαν και

Μετάβαση στο περιεχόμενο