Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας

Την Δευτέρα 16/1/2023 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας αντιπροσωπείας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ από τους Θόδωρο Γουλή, μέλος του τμήματος της ΚΕ για τις ΕΔ και τα ΣΑ, και τον Σπύρο Σαμοΐλη μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας έγινε συνάντηση με τον νέο Λιμενάρχη Κέρκυρας κ. Τάσο Σχοινά, αντιπλοίαρχο Λ.Σ., και τον υπολιμενάρχη Κέρκυρας κ. Κ. Μπερεντούλη, αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Oι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τους ενημέρωσαν για τις θέσεις του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα για τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας στους οποίους εμπλέκονται άμεσα και με κίνδυνο της ζωής τους οι υπάλληλοι του Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επίσης για τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν για το λαό μας από ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στα γραφεία των υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου όπου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του Σωματείου Λιμενικών ΒΑ Ελλάδας, κα. Βίκυ Θεοδωράκη, και τον ταμία, κ. Θ Παϊραμίδης

Από τις συζητήσεις με τους υπαλλήλους του ΛΣ και τους συνδικαλιστές προέκυψαν αρκετά σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν:

  • Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού κυρίως γιατί συχνά γίνονται μεταθέσεις Λιμενικών στα Λιμεναρχεία του Ανατολικού Αιγαίου. Εν τω μεταξύ η πληρωμή τους γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση 8-10 μηνών.
  • Ενώ υπάρχει υπεραπασχόληση που πολλές φορές ξεπερνάει κατά πολλές ώρες το 8ωρο, ιδιαίτερα σε ορισμένα τμήματα του Λιμεναρχείου όπως η Ασφάλεια, δεν πληρώνονται υπερωρίες.
  • Όλοι οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ιατρική περίθαλψη: Δεν υπάρχουν συμβάσεις του Δημοσίου με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, πληρώνουν τις ιατρικές επισκέψεις, τους επιστρέφονται τα μισά χρήματα τα οποία πολλές φορές παρακρατούνται από τον ΕΦΚΑ.
  • Υπογράμμισαν ότι οι μισθοί τους εξανεμίζονται από το κύμα ακρίβειας.
  • Θεωρούν ότι πρέπει να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου που μέχρι τώρα το παίρνουν μόνο οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στον Λιμενικό Σταθμό των Οθωνών.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι μπορούν να βγάλουν και οι υπάλληλοι του ΛΣ τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα, να δυναμώσουν τον αγώνα τους σε συμπόρευση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ