Πλακιωτάκης στο Regional Growth Conference 2022: Προτεραιότητα η μετάβαση στην έξυπνη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε τη σημασία της μετάβασης στην έξυπνη ναυτιλία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως βασική του προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των ελληνικών λιμανιών

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με διαδικτυακή του παρέμβαση στο Regional Growth Conference 2022, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε τη σημασία της μετάβασης στην έξυπνη ναυτιλία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως βασική του προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των ελληνικών λιμανιών.

O ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Σύγχρονα λιμάνια συνεπάγονται σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη εγκεκριμένα 45 έργα συνολικής αξίας 205 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών νησιών. Ακόμη, υπογράμμισε πως το υπουργείο δίνει έμφαση σε έργα στα μικρά και μεσαία ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση προχωρά στη μετεξέλιξη των ελληνικών λιμανιών. Τα λιμάνια διαθέτουν τρία κυρίαρχα στοιχεία που αποτυπώνουν τον κομβικό ρόλο τους για την χώρα: πρώτον, διασφαλίζουν την εδαφική συνοχή, δεύτερον είναι στενά συνδεδεμένα με τους αστικούς ιστούς και τρίτον, διαθέτουν ένα πολύ ισχυρό γεωστρατηγικό αποτύπωμα. Τα λιμάνια αποτελούν ατμομηχανές ανάπτυξης και κομβικός παράγοντας ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών».

Κλείνοντας, χαρακτήρισε το λιμάνι της Πάτρας σημαντική πύλη της Δυτικής Ελλάδας, με τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και λαμπρό μέλλον.

Μετά την παρέμβαση του κ. Πλακιωτάκη έλαβε χώρα μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τίτλο: «Τα λιμάνια ως οδηγοί της περιφερειακής ανάπτυξης».

Σε αυτήν τονίστηκε πως η ανάπτυξη και η παραγωγικότητα των ελληνικών λιμανιών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, καθώς και για την περιφερειακή συνδεσιμότητα.

Ακόμη, αναφέρθηκε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διασφάλιση πως τα ελληνικά λιμάνια θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα, υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις, έξυπνα και πράσινα επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς και ένα προληπτικό και βιώσιμο σχεδιασμό υποδομών.

Πλακιωτάκης στο Regional Growth Conference 2022: Προτεραιότητα η μετάβαση στην έξυπνη ναυτιλία

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.