ΠΟΕΣ: Διάθεση Στρατιωτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Με επιστολή της στον υπουργό Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) διαμαρτύρεται έντονα για τη Διάθεση Στρατιωτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, “Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και εκφράζουμε στο πλέον υπερθετικό βαθμό την αντίθεσή μας στην πολιτική που ασκείται σε βάρος των συναδέλφων μας και ενάντια στους άνεργους γονείς, αδέρφια, συγγενείς, φίλους και συμπολίτες μας!  Οι ως άνω επιλογές, οι οποίες παραπλανητικώς κατά την άποψή μας καλούνται «κοινωνική προσφορά» ή καλύπτονται υπό του μανδύα του δήθεν έκτακτου, έχουν φέρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα σωματικά και ψυχικά τους όρια, τα οποία ξεπερνούν χωρίς αντίκρισμα“.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ.

Έκπληκτοι και με μεγάλη αγανάκτηση αναγνώσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώνει τη διάθεση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 69 στελεχών και από τους τρεις Κλάδους (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία), προκειμένου να συνδράμουν στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε οδηγούς – συνοδούς λεωφορείων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023. Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διατίθενται από την έναρξη του σχολικού έτους, την 1 Σεπτεμβρίου έως την 23 Δεκεμβρίου 2022 (με δυνατότητα παράτασης έως το τέλος της σχολικής χρονιάς), εξασφαλίζουν την έγκαιρη και με ασφάλεια μεταφορά των παιδιών από και προς τις Σχολικές τους Μονάδες. Η δράση υλοποιείται σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.»

Έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες της «κοινωνικής προσφοράς» των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τα οποία διατέθηκαν:

–     Επ’ ωφέλεια του Ε.Ο.Δ.Υ. για την υγειονομική κάλυψη – εμβολιασμό των συμπολιτών μας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

–     Επ’ ωφέλεια του Ε.Φ.Κ.Α. για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων των αποστράτων συναδέλφων μας.

–     Επ’ ωφέλεια της ιδιωτικών συμφερόντων εταιρίας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για συνδρομή στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των συμπολιτών μας από τη χιονισμένη Αττική Οδό.

–     Επ’ ωφέλεια ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών προϊόντων, για την συμμετοχή στην χολιγουντιανή υπερπαραγωγή «The Expendables 4» μέρος της οποίας «γυρίστηκε» στη Θεσσαλονίκη.

–     Επ’ ωφέλεια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πυρασφάλεια, πυροπροστασία των δασών μας και τελικά και για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε αυτά.

–     Επ’ ωφέλεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποτροπή εισόδου παράνομων προσώπων εντός της Επικράτειας.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και εκφράζουμε στο πλέον υπερθετικό βαθμό την αντίθεσή μας στην πολιτική που ασκείται σε βάρος των συναδέλφων μας και ενάντια στους άνεργους γονείς, αδέρφια, συγγενείς, φίλους και συμπολίτες μας!

Οι ως άνω επιλογές, οι οποίες παραπλανητικώς κατά την άποψή μας καλούνται «κοινωνική προσφορά» ή καλύπτονται υπό του μανδύα του δήθεν έκτακτου, έχουν φέρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα σωματικά και ψυχικά τους όρια, τα οποία ξεπερνούν χωρίς αντίκρισμα.

Δεν σας αρκεί που με πληθωρισμό πλέον του 11% αρνείστε να προσαρμόσετε αντίστοιχα τις οικονομικές απολαβές τους.

Δεν σας αρκεί που αρνείστε πεισματικά να καταβάλετε την από 01.01.2017 χρωστούμενη ειδική αποζημίωση της νυκτερινής τους εργασίας.

Δεν σας αρκεί που αρνείστε να αναγνωρίσετε την υπερωριακή τους απασχόληση καταβάλλοντας τις αναλογούσες και νόμιμες οικονομικές αποζημιώσεις και ρεπό.

Δεν σας αρκεί που αρνείστε να διευθετήσετε βασικά και δίκαια αιτήματά τους βαθμολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα.

Δεν σας αρκούν όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα που δεν αναγράφονται στην παρούσα, αλλά επιτρέπετε την πλήρη εκμετάλλευση του στρατιωτικού προσωπικού που προΐσταστε πολιτικώς, ώστε, επανειλημμένως και πέραν των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του να καλύπτει ανεπάρκειες άλλων κρατικών φορέων και υπουργείων.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε τη διάθεση των 69 στελεχών και, εφόσον θέλετε να «βάλετε πλάτη» στο μείζον θέμα της μετακίνησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες από και προς τις σχολικές τους Μονάδες, να προσλάβετε άμεσα άνεργους συμπολίτες μας οδηγούς προς κάλυψη της υπόψη ανάγκης”.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία