Ποιος είναι ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ Δρακούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το έτος 1973.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων του Ασπροπύργου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 1997, εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και ακολούθως ορκίσθηκε Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος. Το έτος 2007, αποφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ιδιαίτερα, έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης Περιπολικών Σκαφών (ΠΛΣ – 136, ΠΛΣ – 139), με έδρα τη Λιμενική Αρχή Σάμου, καθώς και ως Προϊστάμενος Γραφείου Επιθεώρησης Πλοίων και Αξιωματικός Αλιείας στην παραπάνω Λιμενική Αρχή. Περαιτέρω, υπηρέτησε ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Ολυμπιακό Κέντρο Επιχειρήσεων ΛΣ (ΟΚΕΛΣ). Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ακολούθως υπηρέτησε ως Βοηθός Τομεάρχη Λιμενικής Αστυνομίας, ως Τομεάρχης Λιμενικής Αστυνομίας, ως Τομεάρχης Ασφάλειας – Ανάκρισης και ως Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Τα έτη 2022-2023, διετέλεσε Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Χώρας μας στην Ιαπωνία.

Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, των επιμορφωτικών προγραμμάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην Ηλεκτρονική Μάθηση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και του προγράμματος της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών επί θεμάτων αστυνομικής αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, αμυντικής σκοποβολής, δίκυκλης αστυνόμευσης, μεταγωγών κρατουμένων και φρούρησης στόχων, της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την υπηρεσία του ως Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας είχε αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής “Safe Water Sports”, για την προώθηση θεμάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στη θάλασσα των λουομένων και των απασχολούμενων με τα θαλάσσια σπορ, καθώς και την άθληση στη θάλασσα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δένδιας: H ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας «game changer» για τις Ένοπλες Δυνάμεις

H ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας αποτελεί μεγάλη τομή και «game changer» στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής στην οποία αναφέρεται επίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις σχέσεις

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων [pics]

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, τελέσθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν επίσης: Ο Δήμαρχος Βάρης –

Ο ΥΕΘΑ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Σούλι [pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στις εορταστικές εκδηλώσεις σε Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της Αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, που πραγματοποιήθηκαν στο Σούλι. Ο κ.

Κρήτη: Συνελήφθη Αλβανός καταζητούμενος για ανθρωποκτονία – Τον αναζητούσαν 10 χρόνια, ήταν στη λίστα της Interpol

Στη σύλληψη 45χρονου από την Αλβανία, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είχε κατηγορηθεί στη γειτονική χώρα για ανθρωποκτονία και διέφευγε της σύλληψης για 10 χρόνια, προχώρησαν οι αστυνομικοί το Σάββατο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη. Ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς να

Μετάβαση στο περιεχόμενο