Ποιος Υπουργός, ποιος Αρχηγός, ποια ηγεσία…

Ποιος Υπουργός, ποιος Αρχηγός, ποια ηγεσία…

Καμία έκπληξη δεν μας προκλήθηκε,  όταν  διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ(διαχρονική τακτική)για τις θετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νέο νόμο (ν. 4770/2021) που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ποιος Υπουργός, ποιος Αρχηγός, ποια ηγεσία…

Όλοι αυτοί απλά υπάρχουν….

Όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Λ.Σ. τα  σκέφτεται και προτείνει έτοιμες λύσεις μόνο η ΠΟΕΠΛΣ…

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η ανακοίνωση μας λέει ότι χάρις στις προτάσεις της ΠΟΕΠΛΣ:

-τα σκάφη του Λ.Σ. δεν θα πληρώνουν πλέον για ρεύμα και νερό στους Οργανισμούς Λιμένα,

-οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και τα σκάφη θα τηρούν πλέον ιδιαίτερες και ευέλικτες διαδικασίες  για δαπάνες π.χ. επισκευής βλαβών των σκαφών, καυσίμων και αναλώσιμων λειτουργίας των Λιμενικών Αρχών

-ρυθμίστηκαν τεχνικά θέματα για να προσλάβει ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ το Λ.Σ. επιλαχόντεςενώ ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι κανονικοί επιτυχόντες του περασμένου έτους, χωρίς βέβαια  να έχουν υπάρξει ανάλογες της σοβαρότητας του θέματος εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό.

Ακόμη, από ότι φαίνεται κάποιοι εκεί στην ΠΟΕΠΛΣ, είχαν χάσει τον ύπνο τους από το γεγονός αν οι δαπάνες σίτισης των δοκίμων θα καταβάλλονταν από τον προϋπολογισμό του ΠΝ ή του Αρχηγείου του Λ.Σ…

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται επίσης, ότι χάρις στις ενέργειες της θεσπίστηκε η διάταξη για την ίδρυση  βρεφονηπιακών σταθμών!!!!!

Φαίνεται ότι ξέχασαν αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση, ότι ήδη λειτουργεί παιδικός σταθμός για τα παιδιά του Λ.Σ. και ότι θέμα αυτό ήδη έχει ρυθμιστεί από το έτος 2011  με το άρθρο 42 του ν. 4029/2011.

Ίσως δεν αντελήφθησαν  ότι με την ρύθμιση του άρθρου 37 του νέου νόμου 4770/2021 απλά παρέχεται η δυνατότητα ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ στους παιδικούς σταθμούς του Λ.Σ.!!!!!!.

Αυτό “ξεχάστηκε” να αναφερθεί στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αλλά αναφέρθηκε ως νέα κατάκτηση η δυνατότητα ίδρυσης των παιδικών σταθμών που το έχουν κάνει κάποιοι άλλοι πριν 10 χρόνια….

Επίσης στην ανακοίνωση ξεχάστηκε να αναφερθεί και η σημαντικότατη ρύθμιση που παρέχει την δυνατότητα σε όλα τα στελέχη του Λ.Σ. να διαμένουν σε δημόσιες εγκαταστάσεις ή μισθωμένα από το δημόσιο ιδιωτικά οικήματα.

Να θυμίσουμε ότι η δυνατότητα αυτή παρεχόταν μόνο για τα άγαμα στελέχη ή τα έγγαμα στελέχη που η οικογένειά τους διέμενε εκτός της έδρας της Υπηρεσίας τους.

Να μην αναφερθούμε και στην λειτουργία του Λιμεναρχείου του Αγίου Όρους και την έκδοση Ειδικού Κανονισμού για την λειτουργία του.

Δεν θέλει πολύ κόπο ότι κάποιοι προσπαθούν με ανακοινώσεις  να καπηλευτούν κάθε θετική πρωτοβουλία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Εκδίδονται ανακοινώσεις για διατάξεις που κάποιοι δεν έχουν καλά-καλά κατανοήσει ούτε την ανάγκη θέσπισής τους, ούτε την σκοπιμότητά τους, ούτε και τον τρόπο εφαρμογής τους.

Ο καθένας ότι καταλαβαίνει…

Άλλη η σκοπιμότητα έκδοσης αυτού του τύπου ανακοινώσεων:

Η τόνωση της αμφισβητούμενης ισχύος και η συνδιοίκηση

 Θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι άμοιροι  υπήκοοι του Λ.Σ., ότι  όλα τα καλά οφείλονται στην Ομοσπονδία και αντίθετα όλα τα άσχημα σε όλους τους άλλους, με κύρια την ευθύνη προς την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Κανείς δεν αμφιβάλει πλέον  γιατί με αυτού του είδους προσεγγίσεις  στα πράγματα, κάποιοι διαχρονικά ηγέτες της ιστορικής Ομοσπονδίας,  έχουν χάσει σε  μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των στελεχών του Σώματος.

Το χειρότερο είναι, ότι δεν το αντιλαμβάνονται και βλέπουν δούρειους ίππους και εξορκίζουν τους έχοντες διαφορετική γνώμη ως διασπαστές.

Σαν να μην έφθανε αυτό, καταφέρονται κατά ιστορικών κομμάτων που επιδίωξαν στην Βουλή των Ελλήνων να ακουστούν όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ίδιοι.

Μήπως τελικά έχει χαθεί ο μπούσουλας;

Μήπως επιτέλους και για το συνδικαλισμό στο Λ.Σ. απαιτείται άμεσα να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση  με αυτές  που ισχύουν και για τα  άλλα ένστολα σώματα;

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και