Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο θέλει ο Πούτιν για να πατήσει το «κόκκινο κουμπί» των πυρηνικών;

Σύμφωνα με την Daily Mail, ανώτατος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ φοβάται πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι κοντά στην απόφαση για πυρηνική επίθεση καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά στη ρωσική εισβολή.

Ο υποστράτηγος Σκοτ ​​Μπέριερ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ εξήγησε τις ανησυχίες του μια νέα έκθεση 67 σελίδων για τις παγκόσμιες απειλές. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, αυξάνεται ο φόβος μίας πιθανής πυρηνικής επίθεσης στο Κίεβο ενώ ένας απελπισμένος Πούτιν αποτελεί απειλή για όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει πυραύλους που είναι ικανοί να παρακάμψουν τις δυτικές άμυνες προκειμένου να «διασφαλίσει ότι μπορεί να προκαλέσει αξιόπιστα φοβερή ζημιά στη Δύση». Η Ρωσία πρόσφατα ανέπτυξε μη πυρηνικούς πυραύλους, που είναι εξοπλισμένοι με βλήματα-δόλωμα, χαρακτηριστικό που δεν είχαν δει προηγουμένως οι επικεφαλής της δυτικής άμυνας, δίνοντας μια πιθανή γεύση του τύπου που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στις πιο καταστροφικές βόμβες στο οπλοστάσιο του Πούτιν.

«Καθώς αυτός ο πόλεμος και οι συνέπειές του αποδυναμώνουν σταδιακά τη ρωσική συμβατική ισχύ, η Ρωσία ενδεχομένως να βασιστεί όλο και και περισσότερο στην πυρηνική της αποτροπή και να φανεί δυνατή σε όσους την παρακολουθούν στο εσωτερικό και εξωτερικό» αναφέρεται στην έκθεση του Μπέριερ την οποία έχει στη διάθεσή του το Fox News.

«Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να υπονομεύσουν τους στόχους της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την αντίληψή της χώρας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα έθνος σε παρακμή, θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία να εμπλακεί σε πιο επιθετικές ενέργειες όχι μόνο στην ίδια την Ουκρανία, αλλά και ευρύτερα στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση» ανέφερε ο Μπέριερ στην έκθεσή του.

Πρόσθεσε ότι βασικό κίνητρο για την εισβολή είναι η αποφασιστικότητα της Ρωσίας να αποκαταστήσει μια σφαίρα επιρροής στην Ουκρανία και στα άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Παρά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αντίσταση από την Ουκρανία και τις σχετικά σημαντικές απώλειες στις πρώτες φάσεις της σύγκρουσης, η Μόσχα φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει, χρησιμοποιώντας περισσότερες θανατηφόρες δυνάμεις έως ότου η ουκρανική κυβέρνηση φανεί πρόθυμη να συμβιβαστεί με όρους ευνοϊκούς για τη Μόσχα» έγραψε ο υποστράτηγος.

Ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε στο Bloomberg την Πέμπτη ότι η εισβολή καθυστερεί σημαντικά, με τη Ρωσία να βασίζεται σε περισσότερες από 1.000 επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Αυτό έχει τροφοδοτήσει περαιτέρω τους φόβους ότι ένας ντροπιασμένος Πούτιν θα μπορούσε να προχωρήσει με πυρηνική σύγκρουση και πιθανώς να πυροδοτήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο θέλει ο Πούτιν για να πατήσει το «κόκκινο κουμπί» των πυρηνικών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICS: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Εμανουέλε Γκριμάλντι

Στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) επανεξελέγη ομόφωνα o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed SpA κ. Εμανουέλε Γκριμάλντι  (Emanuele Grimaldi). Το διοικητικό συμβούλιο του ICS εξέλεξε, επίσης, τον Metin Duzgit από το Τουρκικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Για γερά… πορτοφόλια – Η τουριστική κίνηση στα νησιά

Άπιαστο όνειρο για πολλούς θα είναι φέτος ένας νησιωτικός προορισμός για διακοπές καθώς και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 40%. Αν και η κίνηση είναι αυξημένη, φέτος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με στοιχεία της

Υεμένη: Ακυβέρνητο το πλοίο που χτύπησαν οι Χούθι – Το εγκατέλειψαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα

Ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε σήμερα ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου που έπλεε 96 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Νισχτούν της Υεμένης υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν καθώς το πλοίο άρχισε να πλημμυρίζει. Το πλήρωμα παραλήφθηκε από

Η σκοτεινή ιστορία των Ταγμάτων Ασφαλείας – Ποιοι τα δημιούργησαν και τι ρόλο έπαιξαν στην Κατοχή

Ένα από τα πλέον πολύκροτα θέματα των δύσκολων και σκοτεινών χρόνων της Κατοχής είναι η ίδρυση και η στελέχωση των λεγόμενων «Ταγμάτων Ασφαλείας». Θα δούμε σήμερα τους λόγους δημιουργίας τους, τα άτομα που τα στελέχωσαν και τις διάφορες αντιδράσεις που

Μετάβαση στο περιεχόμενο