Πόλεμος στο Αιγαίο: Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο

Συγκλονιστικές εικόνες, που προκαλούν τρόμο και δείχνουν ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που προστατεύουν και επιχειρούν στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, ζουν σε συνθήκες πολέμου.

Οι Τούρκοι προκαλούν σε τέτοιο βαθμό και με τέτοια μανία, που ένα θερμό επεισόδιο όχι μόνο είναι πιθανό, αλλά μέχρι τώρα έχει αποφευχθεί από την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων.

Η τουρκική ακταιωρός βάζει σε εφαρμογή το επικίνδυνο σχέδιό της, που δεν είναι άλλο από τον εμβολισμό του λιμενικού μας σκάφους

Οι εικόνες που παρουσιάζει η «δημοκρατία» είναι στιγμιότυπα από το βίντεο του επεισοδίου που έγινε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στο Φαρμακονήσι, μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Το επεισόδιο είναι γνωστό, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και οι άνδρες του Λιμενικού πυροβόλησαν για να τους απωθήσουν. Η ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος περιγράφει το ίδιο «στεγνά» το επεισόδιο, τονίζοντας ότι η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού.

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί που πραγματοποιεί η τουρκική ακταιωρός στην πρύμνη του λιμενικού σκάφους και η προσπάθεια εμβολισμού του

Η πραγματικότητα όμως, αυτό που συνέβη εκείνες τις στιγμές στο Φαρμακονήσι, κόβουν την ανάσα. Η ψυχραιμία των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, οι κινήσεις τους, κατά τη διάρκεια κάθε δευτερολέπτου, οπότε διήρκεσε η εμπλοκή -γιατί περί εμπλοκής επρόκειτο-, είναι η αιτία που δεν χύθηκε αίμα εκείνη την ημέρα. Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες μάς δείχνουν πόσο κοντά είναι ένα θερμό επεισόδιο και πάντα λόγω της προκλητικότητας και του παραλογισμού των Τούρκων.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, βλέποντας τις τουρκικές προκλήσεις, βγάζουν τα όπλα και πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό

Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες, δεν είχε σκοπό μόνο να προκαλέσει τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά είχε σκοπό να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και να αποτελέσει την αιτία να υπάρξει φωτιά σε μια εύφλεκτη ισορροπία που επικρατεί στην περιοχή.

Η τουρκική ακταιωρός το βάζει στα πόδια, με το στέλεχος του ελληνικού Λιμενικού να φωνάζει «ελάτε πίσω, αν σας βαστάει»

Ολα άρχισαν όταν το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Τα τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έπρεπε να ελεγχθούν και να απομακρυνθούν. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ είδε το τουρκικό να κατευθύνεται προς το μέρος του. Οι άνδρες του πληρώματος παρακολουθούσαν με ψυχραιμία τις κινήσεις των Τούρκων, μη παρεκκλίνοντας από τον στόχο τους. Στην αρχή η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, αλλά πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Με κάθε κύκλο που έκαναν οι Τούρκοι, πλησίαζαν και πιο πολύ το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Πάνω στο ελληνικό σκάφος οι άνδρες είχαν πάρει στα χέρια τους τα αυτόματα και είχαν ακροβολιστεί στην πρύμνη του και περίμεναν τις κινήσεις των Τούρκων.

Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύονται στη «δημοκρατία» και αποτελούν στιγμιότυπα από βίντεο, που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, σταμάτησε τους κύκλους και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα για να το εμβολίσει.

Οι τρεις Ελληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στην πρύμνη του σκάφους και έβλεπαν την πλώρη του τουρκικού να έρχεται καταπάνω τους άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνουν το ελληνικό σκάφος να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του. Αυτή η ψυχραιμία του άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν στο τιμόνι ήταν αρχικά ο λόγος που δεν έγινε ατύχημα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις