Πόρος: Ο Αρχιπλοίαρχος Κώστας Μουτζουβής ΛΣ εα Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΟΡΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Πόρου Γιώργου Κουτούζη για τον Κωστα Μουτζουβή

Ο χρήστης Γιώργος Κουτουζής είναι με το χρήστη Constantinos Moutzouvis.

Με χαρά καλωσορίζω στην παράταξη μας τον Κωνσταντίνο Μουτζουβή ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στις αυτοδιοικητικές
εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο Κωνσταντίνος Μουτζουβής γεννήθηκε στον Πόρο το 1971.
Είναι το τρίτο παιδί του αείμνηστου Σωτήρη Μουτζουβή και εγγονός του Μανώλη Μουτζουβή.
Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στον Πόρο στα μέσα του 19ου αιώνα και διατηρούσε φούρνο και αργότερα παντοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και είναι μία εκ των πολύτεκνων οικογενειών του νησιού.
Από την ηλικία των 12 ετών ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό, αρχικά με τον στίβο και αργότερα με την κωπηλασία, κατακτώντας μάλιστα ως πλήρωμα τετρακόπου την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1986.
Από τα πρώτα Γυμνασιακά του χρόνια εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα κοινά συμμετέχοντας ενεργά στα μαθητικά συμβούλια των σχολείων του Πόρου, ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος.
Την ίδια περίπου περίοδο απασχολήθηκε εποχιακά σε επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και σε επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στον θαλάσσιο τουρισμό στο νησί μας.
Το όνειρό του να ασχοληθεί επαγγελματικά με την θάλασσα και τον τομέα της ναυτιλίας πραγματώθηκε και το 1994 αποφοίτησε από την Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και εργάστηκε ως Ανθυποπλοίαρχος σε δεξαμενόπλοια.
Ωστόσο, η αγάπη του για τον Πόρο και το ενδιαφέρον του για τον τουρισμό, τον κρατούσαν τους θερινούς μήνες στην στεριά, αναλαμβάνοντας την λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων.
Έχοντας ως στόχο τον ευρύτερο τομέα της Ναυτιλίας, το 1999 αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.
Η διαδρομή του Κώστα στο Λιμενικό Σώμα είναι γεμάτη από μικρά ή και μεγαλύτερα επιτεύγματα και μόνο ως αξιόλογη και αξιοσημείωτη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Παραθέτω μια σύντομη αναφορά σημαντικών σταθμών της σταδιοδρομίας του:
Αρχικά ως Κυβερνήτης Ναυαγοσωστικού του ΛΣ στην Χίο, διεξήγαγε με επιτυχία πλήθος αποστολών διάσωσης κινδυνευόντων στην θάλασσα στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς και νυχτερινές περιπολίες αστυνόμευσης των ακριτικών θαλασσίων συνόρων μας.
Παράλληλα, παρακολούθησε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» του Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στην συνέχεια, ως Κυβερνήτης σε μεγάλα Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ διεξήγαγε αποτελεσματικά επιχειρήσεις στο Αιγαίο και στα ακριτικά νησιά μας.
Ως Αξιωματικός Φυλακής στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διαχειρίστηκε με επιτυχία πλήθος περιστατικών διάσωσης κινδυνευόντων στην θάλασσα.
Ακολούθως ανέλαβε επιτελικές θέσεις με αρμοδιότητες την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας και την Ασφάλεια των Πλοίων.
Ως επικεφαλής Αξιωματικός, συνετέλεσε στην δημιουργία της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)», η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012, ως διοικητικά αυτοτελής και ανεξάρτητος κρατικός φορέας για την διεξαγωγή τεχνικών ερευνών σε ναυτικά ατυχήματα.
Στην ΕΛΥΔΝΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Διερευνήσεων και Επικεφαλής Διερευνητής και αργότερα ως Διευθυντής και πραγματοποίησε έρευνες σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων ατυχημάτων με εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον και αντίκτυπο.
Από το 2016 έως το 2018 υπηρέτησε στην Σαγκάη της Κίνας, ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και διαχειρίστηκε με επιτυχία μείζονος σημασίας ναυτιλιακά θέματα, όπως την συμφωνία «Δήλωσης Προθέσεων Ελλάδας – Κίνας στους τομείς της ασφάλειας των θαλασσίων μεταφορών, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της ναυτικής εκπαίδευσης».
Επίσης, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε σημαντικές συναντήσεις και συνέδρια όπως:
Στην 15η Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας για τις θαλάσσιες μεταφορές»,
Στην Συνάντηση των Διπλωματικών αποστολών της Σαγκάης για την 19η Διεθνή Έκθεσης Ναυτιλίας,
Στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Συνεργασίας Λιμένων Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, κ.α.
Το 2019 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στην Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ).
Παράλληλα, με πρωτοβουλία του καθιερώθηκε πλαίσιο συνεργασίας της Υπηρεσίας του με την «Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος», την γνωστή HELMEPA και συνεργάστηκε εθελοντικά ως εισηγητής και ομιλητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε σημαντικές δράσεις της με την υποστήριξη του Lloyd’s Register Foundation, όπως:
– ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο
– εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στη θάλασσα
– «BlueLifeKavala», για να την ανάδειξη της αυστηρής τήρησης των κανόνων ασφαλείας κατά τις εργασίες σε πλοία, σκάφη και λιμάνια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας
Επίσης, ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της HELMEPA για την δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας εθελοντικής αναφοράς ναυτικών ατυχημάτων.
Το ενδιαφέρον του για τα κοινά συνεχίστηκε και στο Λιμενικό Σώμα. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών Λ.Σ. με καθήκοντα υπεύθυνου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Β΄ Αντιπροέδρου και μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.
Κατά την σταδιοδρομία του εκπροσώπησε την Ελλάδα στον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στην Θάλασσα» σε θέματα ναυτικών ατυχημάτων και ασφάλειας των θαλασσίων μεταφορών, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό συνέδριο Ναυτικών Ατυχημάτων, στο οποίο μετέχουν οι επικεφαλής των ανεξάρτητων Αρχών ναυτικών ατυχημάτων ευρωπαϊκών και μη κρατών, καθώς και σε ευρωπαϊκές τεχνικές Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές για την ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών και των πλοίων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.
Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα, μετάλλια, διαμνημονεύσεις και έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον του Κώστα για τον θαλάσσιο τουρισμό, παρέμεινε ενεργό για πάνω από τρεις δεκαετίες και από το 2021 είναι τιμώμενο μέλος της «Ελληνικής Λέσχης Πλοίαρχων Θαλαμηγών (Hellenic Yacht Master΄s Club)».
Τον Μάιο του 2023, ο Κώστας Μουτζουβής, ολοκλήρωσε ευδοκίμως την 25χρονη σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ΛΣ.
Συντάχθηκε με τον συνδυασμό μας
«ΠΟΡΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», γιατί αγαπά τον Πόρο,
όπου μεγάλωσε και έχει τις οικογενειακές του ρίζες, στοχεύοντας, μέσα από την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία του σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης, να σταθεί αρωγός στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.
Η προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή δηλώνει πως είναι ένας ενεργός πολίτης, με διαρκή διάθεση προσφοράς, που ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του και τους συμπατριώτες του και επέστρεφε πάντα στο νησί μας, συνδράμοντας με τις γνώσεις και την εμπειρία του.
Ο Κώστας έχει δυο παιδιά, την Εμμέλεια, φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων και τον Σωτήρη-Δημήτριο, σπουδαστή στην Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.
Τον καλωσορίζουμε στην παράταξή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Κ.ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΟΥ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο