Πώς το lockdown στη Σανγκάη επαναφέρει το χάος στην εφοδιαστική αλυσίδα

Tης Αναστασίας Βαμβακά

Η εφοδιαστική εμπορευματοκιβωτίων στη Σαγκάη έχει διαταραχθεί περαιτέρω στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η οποία ανέφερε περίπου 8.500 θετικά κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων έχει προσθέσει νέα πίεση στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες εφοδιαστικής εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή και συνολικά στη Κίνα, δοκιμάζοντας για ακόμα μία φορά την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Βασική αιτία είναι η αδυναμία των οδηγών φορτηγών να ταξιδέψουν λόγω των μέτρων. Προς το παρόν οι κινεζικές αρχές έχουν αποκλείσει ορισμένες γειτονιές και συνοικίες που θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου. Έτσι, η οδική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, η οποία ήδη αισθάνθηκε τον αντίκτυπο των υφιστάμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, έχει πλέον διακοπεί περαιτέρω.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει το εξαγωγικό εμπόριο της Κίνας και λόγω της βραδύτερης μεταφοράς φορτηγών και λιμενικών υπηρεσιών. Οι ναυλωτές μεταφέρουν ήδη φορτία στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ εν αναμονή καθυστερημένων διαπραγματεύσεων για την εργασία στο λιμάνι που θα έρθουν στη δυτική ακτή, θέλοντας να προλάβουν τις εξελίξεις.

Περίπου το 80% των αποθηκευτικών χώρων της πόλης στην περιοχή του lockdown έχουν ανασταλεί, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα. Ορισμένες εγκαταστάσεις αποθήκης είναι επίσης κλειστές, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

Σε συμβουλή πελατών, η Shanghai Yalian Logistics κήρυξε ανωτέρα βία σε εμπορευματοκιβώτια που δεν μπορούν να φορτωθούν εγκαίρως σε πλοία λόγω των μέτρων lockdown. Οι οδηγοί φορτηγών μπορούν να διασχίσουν το ποτάμι μέσω μόνο μιας σήραγγας που έχει απομείνει, εάν έχουν αρνητικά τεστ ανίχνευσης του ιού για μεταφορές μέσα στη πόλη.

Καθυστερήσεις και στο οδικό δίκτυο

Ενώ οι περισσότεροι δρόμοι προς τη Σαγκάη είναι ήδη αποκλεισμένοι, οι γειτονικές επαρχίες επιβάλλουν πιο αυστηρές απαιτήσεις για τον περιορισμό της εισόδου για τους οδηγούς που έχουν πάει στον κινεζικό οικονομικό και ναυτιλιακό κόμβο που έχει πληγεί από τον ιό.

Ορισμένες κοντινές πόλεις ζητούν από τους οδηγούς από τη Σαγκάη να κάνουν rapid test στις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων ή ακόμη και να υπηρετήσουν καραντίνα 14 ημερών, εμποδίζοντας τις ήδη φραγμένες υπηρεσίες μεταφοράς φορτηγών.

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες logistics μεταβαίνουν στο κοντινό λιμάνι Ningbo ή ακόμα και στο πιο μακρινό λιμάνι του Qingdao. Άλλοι σταματούν τις υπηρεσίες μεταφοράς με φορτηγά και δοκιμάζουν τον σιδηρόδρομο ως εναλλακτική λύση για το φορτίο μεταφοράς, είπαν οι τοπικοί μεταφορείς.

Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες ότι η πρόσφατη κατάσταση στο Shenzhen, σύμφωνα με την οποία η επιβράδυνση των υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οδήγησε σε μεγαλύτερο χρόνο ελλιμενισμού πλοίων και χειρότερη συμφόρηση, μπορεί να επαναληφθεί και στη Σαγκάη δοκιμάζοντας τη παγκόσμια οικονομία.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά