Ποσειδώνια 2022: Η μεγάλη γιορτή της ναυτιλίας και των ρεκόρ

Η εντυπωσιακή επιστροφή των Ποσειδωνίων εμπνέει αισιοδοξία για πιο δυναμική ναυτιλιακή βιομηχανία μελλοντικά

Τα Ποσειδώνια, η έδρα της παγκόσμιας ναυτιλίας, άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους επιφυλάσσοντας εντυπωσιακή υποδοχή στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία ελπίζει να μην κλείσουν ποτέ ξανά.

Θα μπορούσαν τα Ποσειδώνια 2024 να είναι ακόμη μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά από την εμπειρία που βίωσε η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα την περασμένη εβδομάδα στο Athens Metropolitan Expo;

Αν δεν προκύψει ξανά κάποιο κατακλυσμικό παγκόσμιο γεγονός, ανάλογο με την πανδημία Covid-19, η απάντηση θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό «Και βέβαια ναι!»

Και γιατί όχι; Με 1.964 εκθέτες από 88 χώρες και περίπου 29.000 επισκέπτες από 103 χώρες και επικράτειες, που κατέκλυσαν τον εκθεσιακό χώρο και τις συνεδριακές αίθουσες, η φετινή διοργάνωση ανέβασε σε άλλα επίπεδα τον πήχη σε ό,τι αφορά το διεθνές κύρος, το μέγεθος και την ποιότητα της έκθεσης, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Ο αριθμός των συνολικών συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων εκθετών, επισκεπτών και εκπροσώπων του Τύπου, ξεπέρασε τα 40.000 άτομα.

 

Διατηρώντας αυτές τις βάσεις ακέραιες και ακόμη πιο ισχυρές σε σύγκριση με την διοργάνωση του 2018, και συνυπολογίζοντας την απουσία πολλών Ασιατών –κυρίως Κινέζων– εκθετών, που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στη φετινή έκθεση λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, η προοπτική μιας ακόμη μεγαλύτερης διοργάνωσης το 2024 είναι απολύτως ρεαλιστική.

«Οι προκλήσεις για εμάς φέτος ήταν η επανεκκίνηση της διοργάνωσης και η επανάκτηση της δυναμικής που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Νομίζω ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά, όχι μόνο στο να πετύχουμε και τους δύο βασικούς μας στόχους, αλλά και να θέσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για το μέλλον», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.

«Οι εντυπώσεις και τα σχόλια που λάβαμε από εκθέτες, επισκέπτες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της ναυτιλίας ήταν εξαιρετικά θετικά. Το κενό των τεσσάρων ετών που μεσολάβησε από την προηγούμενη διοργάνωση έφερε ακόμη περισσότερη ενέργεια και μια ανανεωμένη αισιοδοξία σε όλα τα επίπεδα, και όλα δείχνουν ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να στηρίζει τα Ποσειδώνια τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Τα σχόλια των εκθετών κυμαίνονταν από θαυμασμό έως ευγνωμοσύνη. Σύμφωνα με τα λόγια της Richa Dutt Nandan, Διευθύντριας Μάρκετινγκ της Varuna Marine Services, τα Ποσειδώνια 2022 αποτέλεσαν «κύκλο επαφών και συνομιλιών μεταξύ πλοιοκτητών και παρόχων υπηρεσιών, νηογνωμόνων και κρατών σημαίας, ενώσεων και οργανισμών. Ένα χωνευτήρι για παραδόσεις, ιδέες και καινοτομίες που μοιράζονται χιλιάδες εταιρείες και επαγγελματίες παγκοσμίως».

Άλλοι ακούστηκαν ακόμα και… ποιητικοί, με τον τρόπο που μοιράστηκαν τους επαίνους τους για την εκδήλωση: «Τα Ποσειδώνια 2022 ήρθαν ως μια πολύ αναγκαία βροχόπτωση για να ξεδιψάσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τους ανθρώπους της από την τετραετή ξηρασία που προκάλεσε η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο ναυτιλιακός συντάκτης Μηνάς Τσαμόπουλος. Σύμφωνα με τα λόγια του Sam Chambers, εκδότη του Splash, τα φετινά Ποσειδώνια ήταν «το πάρτι-αποκάλυψη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. Τα φώτα, ο θόρυβος και ο κόσμος ξεχείλιζαν από τα Ποσειδώνια όπου κι αν πήγαινες».

Και κάποιοι έμειναν έκπληκτοι από τα ρεκόρ που πέτυχε η διοργάνωση: «Ήταν υπέροχο που είδα τα Ποσειδώνια να επιστρέφουν, μεγαλύτερα και καλύτερα από ποτέ. Με ρεκόρ επισκεπτών και εκθετών. Η διοργάνωση μας έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τους πελάτες μας πρόσωπο με πρόσωπο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Gulf Oil Marine θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και ανυπομονούμε για τα επόμενα Ποσειδώνια», είπε ο David Price, Διευθύνων Σύμβουλος της Gulf Oil Marine.

Ο κ. Βώκος κατέληξε: «Τα Ποσειδώνια είναι πρεσβευτής του κλάδου, ένα σύμβολο κύρους που αναδεικνύει την θαλασσινή κληρονομιά της χώρας, και υπηρετώντας αυτόν τον ρόλο θα παραμείνουμε πάντα πιστοί στη δέσμευση και την αποστολή μας: να βοηθάμε όλα τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας να χαράζουν την πορεία τους, να δικτυώνονται και να συνεργάζονται αποτελεσματικά, για πολλά χρόνια ακόμα».

Η Έκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Ποσειδώνια 2022: Η μεγάλη γιορτή της ναυτιλίας και των ρεκόρ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή