Propeller Club: Βραβεύτηκε η Μελίνα Τραυλού ως ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς

Ως Ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς βραβεύτηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού στη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης του International Propeller Club οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα στη Αθήνα και θα διαρκέσουν τρεις ημέρες.

Πρόκειται για την 96th Annual Convention and Conference με τίτλο “We are together”. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από 72 Port Clubs από 18 χώρες. Η Μελίνα Τραυλού παρέλαβε το International Propeller Club Maritime Person of the Year και αφού εξήρε το έργο του Propeller Club Port of Piraeus που αριθμεί 740 μέλη και είναι το πολυπληθέστερο του ευρύτερου Propeller Club ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα το βραβείο αυτό και ειδικά που το δέχομαι στη χώρα μου από το Propeller Club Port of Piraeus.

Ο πιο σημαντικός-κρίσιμος παράγοντας σε αυτή τη βιομηχανία είναι να έχουμε πίστη στον εαυτό μας να είμαστε αφιερωμένοι στο όραμά μας και ταγμένοι στο καθήκον μας. Αυτό είναι το πιστεύω μου. Το να υπηρετείς τη ναυτιλία είναι καθήκον ζωής. Ως μέλος οικογένειας που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και ως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πάντα με καθοδηγεί το όραμα μίας ενωμένης και αποτελεσματικής ναυτιλιακής κοινότητας. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι «We are together».

Eίμαστε ενωμένοι. H σύμπνοια είναι το κλειδί της επιτυχίας. Παραμένοντας ενωμένοι , ενώνοντας τις δυνάμεις μας και εμπνέοντας τις νέες γενιές θα προκαλέσουμε μεγάλες αλλαγές. Είμαστε ενωμένοι. Και ενωμένοι θα ηγηθούμε της νέας εποχής».

To «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζόρτζ Τσούνης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Ιωάννης Ξυλάς εκπροσωπώντας την ΕΕΕ και τη ΗELMEPA, η Ειρήνη Νταϊφά, η πρόεδρος της WISTA Hellas Πετάκη, ο Σταμάτης Τσαντάνης της Seanergy , ο Πάνος Ξενοκώστας της ΟΝΕΧ, ο επίτιμος πρόεδρος του Propeller Club, Γιώργος Ξηραδάκης, ο Θεόδωρος Κόντες τέως πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας , η βουλευτής Νόνη Δούνια κ.α..

Στην έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος τους Propeller Club Port of Piraeus, Κωστής Φραγκούλης εξήρε τον ρόλο της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία και συνάμα τον ρόλο του International Propeller Club στα ναυτιλιακά δρώμενα «Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά την πορεία μας, να οδηγούμε τις εξελίξεις στον ναυτιλιακή βιομηχανία.. Είμαστε μέρος του μέλλοντος. Πρέπει να εργαζόμαστε μαζί, ενωμένοι για το μέλλον της Ναυτιλίας».

Ο πρόεδρος του International Propeller Club of The USA, James Pettit τόνισε ότι το Propeller είναι αφοσιωμένο στην προώθηση και στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, το εμπορίου δια θαλάσσης και της ασφάλειας.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξήρε τη δύναμη της ελληνόκτητης ναυτιλίας επισημαίνοντας ότι με 5.000 πλοία ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας –DWT, το 32% των δεξαμενόπλοιων, τα 23% των πλοίων μεταφοράς LNG και το 25% των φορτηγών πλοίων, και τόνισε: «Η ελληνική ναυτιλία είναι σημαντικός παράγοντας για να συνεχίσει να κινείται και να αναπτύσσεται η παγκόσμια οικονομία».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναπτυχθεί η Ναυτική εκπαίδευση αφού υπάρχει έλλειψη 3.500 ναυτικών στα ελληνικά πλοία ενώ αναφέρθηκε και δυναμική επανάκαμψη της κρουαζιέρας με 3.420 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων το 2022 και 3μ5 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο Τζόρτζ Τσούνης δήλωσε περήφανος ως Έλληνας στην καταγωγή, που η χώρα έχει το μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως. Μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος συνεχίζεται και τόνισε ότι «το δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι «Δημοκρατία ή απολυταρχισμός. Είναι τόσο απλό». Εξήρε την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια η οποία με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είχε καταστεί το μαύρο πρόβατο ενώ αναφέρθηκε στο σημερινό ρόλο της χώρας εν μέσω ενεργειακής κρίσης:

«Έχουμε ενεργειακή κρίση και ίσως να έρθει και επισιτιστική. Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον αυτό. Η Ελλάδα είναι η λύση έχει παραδοσιακό ρόλο. Οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά για την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αξιόπιστη και εξασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή και την ευημερία».

Propeller Club: Βραβεύτηκε η Μελίνα Τραυλού ως ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρυμνα: Αλιευτικός Έλεγχος & Κατάσχεση 4000τμχ Αχινών

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ένας 36χρονος και ένας 63χρονος εντός Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη περιοχή “ΓΛΥΣΤΡΑ”, να έχουν

Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος της Ναυτοσύνης, ο φύλακας των απανταχού θαλασσοπόρων, προστάτης και του ένδοξου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του εμπορικού μας ναυτικού,

Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη για τον εορτασμό του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου

Αγαπητοί και αγαπητές Ναυτικοί, Τιμώντας σήμερα τον προστάτη της Ελληνικής Ναυτοσύνης, τον Άγιο Νικόλαο, εύχομαι στους απανταχού Έλληνες και στις απανταχού Ελληνίδες ναυτικούς Χρόνια Πολλά με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία με γαλήνιες θάλασσες. Η αφοσίωσή σας στο καθήκον,

Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν την 22χρονη Τζούλια – Η γυναικοκτονία που σόκαρε

«Παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε ήδη γίνει μαχήτρια, ένας οπλίτης – όπως οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες – επίμονος σε δύσκολες στιγμές», είπε στον συγκλονιστικό επικήδιο ο πατέρας της Τζούλιας Η Ιταλία αποχαιρέτησε την 22χρονη Τζούλια, τη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο