Πρόβα πολέμου πάνω από Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο με το «Abdulhamid Han» εν πλώ! Μαζικές παραβιάσεις, παραβάσεις και εμπλοκές με Τουρκικά μαχητικά! Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Ελληνικά και Τουρκικά μαχητικά σε μία πρόβα πολέμου αναμετρήθηκαν από το Κεντρικό Αιγαίο μέχρι την Νοτιοανατολική Μεσόγειο!

Σε πρόβα τζεναράλε για την δημιουργία της ομάδας προστασίας του θηριώδους Τουρκικού γεωτρύπανου «Abdulhamid Han» προχώρησε σήμερα η Τουρκική Αεροπορία με πολλές παραβιάσεις και εμπλοκές να πραγματοποιούνται από μεγάλο πλήθος μαχητικών (7 ζεύγη με οπλισμένα μαχητικά) από το κεντρικό Αιγαίο μέχρι και την νοτιοανατολική μεσόγειο, που πολλοί θεώρησαν ως την πρώτη ημέρα κλιμάκωσης ενόψει του τουρκικού γεωτρύπανου.

Το Abdulhamid Han βρίσκεται εν πλω για δοκιμές και η τουρκική στρατιωτική ηγεσία ετοιμάζει όχι μόνο την ναυτική ομπρέλα αλλά και την αεροπορική προστασία του νέου και πανάκριβου τουρκικού γεωτρύπανου που έχει βάλει στόχο τόσο την κυπριακή αλλά και την ελληνική ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δεσμεύσει για ασκήσεις μια περιοχή στο απώτατο άκρο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο βάθος της Αν. Μεσογείου κάτι που μπορεί να φέρει τις δύο χώρες σε μια νέα αντιπαράθεση.

Τα Τουρκικά μαχητικά μαζικά έτσι σήμερα έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους και ενεπλάκησαν με τα πάντα παρόντα στο Αιγαίο μαχητικά τις ΠΑ, ενώ σε 5 περιπτώσεις οι αναγνωρίσεις εξελίχθηκαν σε σκληρές αερομαχίες.

Πέραν των εμπλοκών είχαμε για ακόμα μία ημέρα 26 παραβιάσεις του ΕΕΧ ενώ σε αυτές τια παραβιάσεις δεν έλειψε και η κατηγορία των drone.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από Τήνο: Θα σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη -Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες, έστειλε από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την Κοίμηση της Θεοτόκου. «Με πίστη, θα

Θλιβερό ρεκόρ πνιγμών αναμένεται φέτος στις ελληνικές θάλασσες – Οι βασικές αιτίες και τι να προσέχουμε

«Μαύρο ρεκόρ» του αριθμούν των θανάτων που χάνουν τη ζωή τους στις θάλασσες μας, φαίνεται ότι θα σημειωθεί φέτος. Ήδη, από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα, 196 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, μεταξύ αυτών αρκετοί

Ανδρουλάκης: Xρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης

Στο Μόντρεαλ βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Με τους ομογενείς στο Μόντρεαλ του Καναδά γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Ελλήνων της ομογένειας παρέστη χθες στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της

Εφορία: Η ώρα των αναδρομικών για τους συνταξιούχους και μισθωτούς – Πως δηλώνονται – Αναλυτικά οι οδηγίες

Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά τα οποία εισπράχθηκαν το 2021. Με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει», μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και κληρονόμοι συνταξιούχων καλούνται να δηλώσουν τα αναδρομικά ποσά