Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Με την επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μαρία Ολσον συναντήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, στο γραφείο του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα παραμείνει εξαιρετική όπως είχε αναπτυχθεί και με τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Μπέργκερ.

Τόνισε, δε, την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος και ΗΠΑ ειδικά σε στρατιωτικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας σε εθνικό περιφερειακό επίπεδο μεταξύ άλλων λόγω και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των συνεπειών της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδος, η οποία προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας, συνεισφέρει και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της περιοχής, στην αναβάθμιση των σχέσεων με τις περισσότερες αραβικές χώρες και το Ισραήλ, στη συνεργασία με χώρες των Βαλκανίων στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου τους (Air Policing), καθώς και την συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με αυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος- Κύπρου- Ισραήλ», το οποίο ενισχύεται με το σχήμα «3+1» με την παρουσία των ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε ακόμη στις πολύ σημαντικές συναντήσεις από την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόσφατης επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η οποία υλοποιείται με τη διαρκή εκτέλεση κοινών δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό επίπεδο και την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων κυρίως μέσω της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Κλείνοντας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη διμερή διακλαδική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «Poseidon’s Rage 22» στην οποία φιλοξενήθηκαν στη Σούδα τα μαχητικά αεροσκάφη F-15E Fighting Eagle και για πρώτη φορά τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II.

03_aug_001-1

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.