Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Με την επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μαρία Ολσον συναντήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, στο γραφείο του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα παραμείνει εξαιρετική όπως είχε αναπτυχθεί και με τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Μπέργκερ.

Τόνισε, δε, την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος και ΗΠΑ ειδικά σε στρατιωτικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας σε εθνικό περιφερειακό επίπεδο μεταξύ άλλων λόγω και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των συνεπειών της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδος, η οποία προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας, συνεισφέρει και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της περιοχής, στην αναβάθμιση των σχέσεων με τις περισσότερες αραβικές χώρες και το Ισραήλ, στη συνεργασία με χώρες των Βαλκανίων στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου τους (Air Policing), καθώς και την συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με αυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος- Κύπρου- Ισραήλ», το οποίο ενισχύεται με το σχήμα «3+1» με την παρουσία των ΗΠΑ.

Αναφέρθηκε ακόμη στις πολύ σημαντικές συναντήσεις από την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόσφατης επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η οποία υλοποιείται με τη διαρκή εκτέλεση κοινών δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό επίπεδο και την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων κυρίως μέσω της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Κλείνοντας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη διμερή διακλαδική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «Poseidon’s Rage 22» στην οποία φιλοξενήθηκαν στη Σούδα τα μαχητικά αεροσκάφη F-15E Fighting Eagle και για πρώτη φορά τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II.

03_aug_001-1

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Πόθεν Έσχες 2023: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις – Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την υποβολή από τους υπόχρεους των δηλώσεων πόθεν έσχες, από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 και για διάστημα 90 ημερών, μέχρι δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2024. «Ο υπόχρεος υποβάλλει

Το viral κόλπο για να βλέπεις αμέτρητα βίντεο στο TikTok χωρίς να αγγίζεις το smartphone σου

Για πολλούς από εμάς το TikTok αποτελεί την αγαπημένη μας πλατφόρμα στα social media. Όχι τόσο για να ανεβάζουμε περιεχόμενο, αλλά περισσότερο για να το καταναλώνουμε. Έχουμε περάσει άλλωστε αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, scrollάροντας με

Μετάβαση στο περιεχόμενο