Πρόβλεψη σοκ: Έρχονται τιμές «Αποκάλυψης» στα τρόφιμα και «εισοδηματικό κραχ»

Είναι μάταιο να κάνουμε ο,τιδήποτε αυτή τη στιγμή για τον πληθωρισμό παραδέχεται ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, και προειδοποιεί για τιμές «Αποκάλυψης» στα τρόφιμα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Μάλιστα, προβλέπει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 30 ετών που θα έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στους φτωχότερους.

Αξιοσημείωτη είναι και η προτροπή του προς τους εργαζόμενους στη Βρετανίανα μην ζητούν… αυξήσεις στους μισθούς τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail, μίλησε για ένα επικείμενο «πολύ πραγματικό εισοδηματικό σοκ» φέτος καθώς οι τιμές κινούνται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών και κάνουν εκατομμύρια ανθρώπους φτωχότερους σε πραγματικούς όρους. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας.

Από την πλευρά του, ο Guardian μεταδίδει τις δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως ο Andrew Bailey είπε στους βουλευτές ότι ενώ είναι δυσαρεστημένος για το επίπεδο των αυξήσεων των τιμών, το 80% της υπέρβασης του στόχου πληθωρισμού προκλήθηκε από παράγοντες εκτός ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.

Εξήγησε δε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορούσε να προβλέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και ούτε θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την εκτίναξη του πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια νωρίτερα. Είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να προβλέψουμε έναν πόλεμο στην Ουκρανία.»

Πρόσθεσε επίσης:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να αποσταλούν τα τρόφιμα και τα πράγματα χειροτερεύουν. Αυτό δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανησυχία για αυτήν τη χώρα, αλλά μια ανησυχία για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Λυπάμαι που είμαι “Αποκαλυπτικός”, αλλά είναι ανησυχητικό».

Σύμφωνα με τον Guardian, χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές σιταριού και μαγειρικού λαδιού της Ουκρανίας. Όπως είπε ο Bailey, οι ανησυχίες για τις προμήθειες τροφίμων έχουν αυξηθεί μετά από συνομιλία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας στη συνεδρίαση του ΔΝΤ τον περασμένο μήνα στην Ουάσιγκτον.

Πρόβλεψη σοκ: Έρχονται τιμές «Αποκάλυψης» στα τρόφιμα και «εισοδηματικό κραχ»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή