Ρεκόρ εγγραφών για το 9ο Mediterranean Yacht Show

Η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο επιστρέφει στο Ναύπλιο από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2024

Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική του στην παγκόσμια ατζέντα του yachting, το Mediterranean Yacht Show (MEDYS), σημείωσε ρεκόρ εγγραφών για τη φετινή διοργάνωση, η οποία επιστρέφει στο Ναύπλιο για 9η χρονιά από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2024.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την επίσημη έναρξη των εγγραφών, δήλωσαν συμμετοχή 120 σκάφη για 95 διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού (σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος των σκαφών) στο λιμάνι του Ναυπλίου, δημιουργώντας για ακόμα μια χρονιά εκτενή λίστα αναμονής. Να σημειωθεί εδώ ότι στο Mediterranean Yacht Show έχουν δικαίωμα συμμετοχής σκάφη με μήκος μεγαλύτερο των 24 μέτρων, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά στο ανώτερο τμήμα του luxury yachting, αποτελώντας το μοναδικό κλαδικό γεγονός αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα.

Τα ρεκόρ, βέβαια, δεν είναι πρωτόγνωρα για τη διοργάνωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο MEDYS 2023 το “παρών” έδωσαν 92 σκάφη συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων γεμίζοντας το λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ, προκειμένου να γίνει κατανοητό το σχετικό μέγεθος, ο αριθμός σκαφών που έλαβαν μέρος ήταν πολλαπλάσιος αυτών που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκθέσεις στην Αντίγκουα (για το Δυτικό Ημισφαίριο) και τη Βαρκελώνη (για τη Δυτική Μεσόγειο).

Συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, το Mediterranean Yacht Show το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, έχει εδραιώσει πλέον τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα για επαγγελματίες του κλάδου, συγκεντρώνοντας στην Ελλάδα το διεθνές ενδιαφέρον ως η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής παγκοσμίως.

Οι προσδοκίες για τo φετινό, 9ο Mediterranean Yacht Show είναι εξαιρετικά υψηλές, ενώ ηχηρή θα είναι και η παρουσία πλήθους εκθετών για υπηρεσίες και προμήθειες που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό. Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δεξιώσεων φέρνοντας κοντά τους επαγγελματίες του yachting από όλο τον κόσμο και τοποθετώντας την Ελλάδα στο επίκεντρο.

Με αφορμή το άκρως επιτυχημένο εναρκτήριο “λάκτισμα” για το 9ο MEDYS, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης ανέφερε σχετικά: “Καθώς συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου Mediterranean Yacht Show δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη και δυνατότερη αρχή από το πλήθος εγγραφών για τα συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία πλέον δεν χωρούν στο φιλόξενο λιμάνι του Ναυπλίου. Αποτελεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλους μας στον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, η πορεία των τελευταίων 10 ετών καθώς είναι το επιστέγασμα των δράσεων του Συνδέσμου, οι οποίες έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι ο θαλάσσιος τουρισμός υψηλών προδιαγραφών αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού”.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Γιβραλτάρ βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του Brexit: Η συμφωνία οδηγός για να χαθούν στη συνέχεια η βόρεια Ιρλανδία και οι βάσεις στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι βουλευτές προειδοποιούν πως η υπόσχεση του Brexit για ισχυρότερη κυριαρχία απέτυχε και, αντίθετα, οδηγεί σε απώλεια του ελέγχου των βρετανικών εδαφών. Ο ισχυρισμός έρχεται πριν από μια αντιπαράθεση τη Δευτέρα μεταξύ του David Cameron και

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι για τις 9 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tharrosnews:

ΣτΕ: Άμεση επανεκκίνηση των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακάλεσε την από 17/05/2024 προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά. Η απόφαση ανάβει το πράσινο φως στη συνέχιση των εργασιών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού ενός από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ευρώπης και

ΟΛΠ Α.Ε.: Επενδύσεις σε όλους τους τομείς για την επίτευξη νέων ρεκόρ

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχωρά στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και στην ψηφιακή μετάβαση με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ψηφιοποίησης. Τα σχέδια αυτά ενισχύονται από τις οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης, η οποία

Μετάβαση στο περιεχόμενο