Σε αυτή τη χώρα οι κάτοικοι είναι «πάντα ήρεμοι» – Το top10 και οι χειρότερες χώρες

Το ξεκίνημα του νέου έτους είναι συνήθως μια εποχή που οι περισσότεροι βάζουν στόχους για τη ζωή τους, όπως να χάσουν βάρος ή να κάνουν καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους.  Όμως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εύχονται να βρουν την ευτυχία ή την εσωτερική γαλήνη μέσα στη νέα χρονιά.

Για το 2023, το 17% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της YouGov έβαλαν ως στόχο να «είναι ευτυχισμένοι».  Ποσοστό περίπου 12% θέλουν μέσα στη νέα χρονιά να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και 11% θέλουν να επικεντρωθούν σε «πνευματικά θέματα».

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, υπάρχουν ορισμένες χώρες όπου είναι πολύ πιο εύκολο να βρει κανείς την ηρεμία και την εσωτερική γαλήνη.

Η χώρα με τους πιο ήρεμους κατοίκους φαίνεται ότι είναι η Νικαράγουα.  Όταν η έρευνα ρώτησε «πόσο συχνά είστε σε ηρεμία με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας;», το 73% στη Νικαράγουα απάντησε «πάντα».

Σε αυτή τη χώρα οι κάτοικοι είναι «πάντα ήρεμοι» – Το top10 και οι χειρότερες χώρες-1

Η Νικαράγουα έχει επίσης υψηλό «δείκτη θετικής εμπειρίας», σύμφωνα με το CNBC.  Αυτό σημαίνει ότι οι ερωτηθέντες έχουν θετικά συναισθήματα για το βιοτικό τους επίπεδο, τις προσωπικές ελευθερίες και την κοινωνική τους ζωή.

Μάλιστα, από τις 10 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δηλώνουν ότι έχουν βρει την ηρεμία, οι 7 βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Οι 10 κορυφαίες χώρες όπου οι άνθρωποι είναι πάντα ήρεμοι:

Νικαράγουα

Ουζμπεκιστάν

Ελ Σαλβαδόρ

Παναμάς

Ονδούρα

Παραγουάη

Δομινικανή Δημοκρατία

Ουρουγουάη

Νότια Αφρική

Ισπανία

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν επίσης την επιλογή να απαντήσουν ότι αισθάνονται ήρεμοι με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους «συχνά», «σπάνια» ή «ποτέ».

Τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες χώρες όπου οι κάτοικοι δήλωσαν ότι ήταν «συχνά» σε γαλήνη, ήταν σκανδιναβικές.  Την πεντάδα συμπληρώνει η Ολλανδία.

Όμως, η Ζιμπάμπουε, η Τουρκία και το Μαλάουι είναι χώρες όπου οι άνθρωποι δηλώνουν ότι βρίσκονται «σπάνια» ή «ποτέ» σε ηρεμία.

Σε αυτή τη χώρα οι κάτοικοι είναι «πάντα ήρεμοι» – Το top10 και οι χειρότερες χώρες-3

Στα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Gallup δεν αναφέρεται η θέση της Ελλάδας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του