Σε κακή οικονομική κατάσταση το 20% των νοικοκυριών της Ελλάδας

Πάνω από 1 στα 10 νοικοκυριά της Ελλάδας δεν μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του ένα γεύμα την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε λίγο πάνω από το 20% διαμορώθηκε το ποσοστό των νοικοκυριών στην Ελλάδα που αντιμετώπισε τουλάχιστον «σχετικά κακή» την οικονομική του κατάσταση για το 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Από την Έρευνα Εισοδήματος για το 2023 που δημοσίευσε η στατιστική αρχή της χώρας μας, προκύπτει πως το 13,5% των ελληνικών νοικοκυριών χαρακτήρισε την οικονομική του κατάσταση ως «μάλλον κακή» (έναντι ποσοστού 14,5% το 2019 και 17,7% το 2011).

«Κακή» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση του το 4,9% των νοικοκυριών (έναντι 6,2% το 2019 και 10,8% το 2011) ενώ «πολύ κακή» χαρακτήρισε την οικονομική του κατάσταση το 2% των νοικοκυριών (έναντι 2,3% το 2019 και 5,2% το 2011).

Αντίθετα, το 9,7% των ελληνικών νοικοκυριών χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση του «πολύ καλή», το 26,4% «καλή» και το 13,5% «σχετικά καλή».

Πάνω από το 83% των νοικοκυριών διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία

Ακόμα, στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται πως το 83,2% του πληθυσμού ζούσε σε ιδιόκτητη κατοικία ενώ το 12,8% ζούσε σε ενοικιασμένη
και το 2,3% σε κατοικία παραχωρημένη δωρεάν.

Κάλυψη των αναγκών για τα παιδιά

Σχετικά με την οικονομική δυνατότητα των νοικοκυριών να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών-μελών
τους:

  • Για τις βασικές σχολικές ανάγκες (βιβλία και λοιπός σχολικός εξοπλισμός), το 89,5% του πληθυσμού αναφοράς δήλωσε ότι το νοικοκυριό τους μπορούσε να τις καλύψει (87,3% το 2019), ενώ για το 9,7% το νοικοκυριό δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και για το 0,8 % δεν μπορούσε να τις καλύψει για άλλους λόγους.
  • Για την παροχή ενός τουλάχιστον γεύματος την ημέρα, το οποίο περιλάμβανε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι (ή λαχανικά ίσης αξίας για χορτοφάγους), το 87,7% του πληθυσμού αναφοράς δήλωσε ότι το νοικοκυριό τους μπορούσε να το προσφέρει (84,6% το 2019), ενώ για το 10,8% το νοικοκυριό δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και για το 1,5% δεν μπορούσε να το παρέχει για άλλους λόγους.
  • Για τις διακοπές διάρκειας τουλάχιστον μίας εβδομάδας ετησίως, το 51,9% του πληθυσμού αναφοράς δήλωσε ότι το νοικοκυριό τους μπορούσε να τις προσφέρει (48,0% το 2019), ενώ για το 33,7% το νοικοκυριό δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και για το 14,5% δεν μπορούσε να τις προσφέρει για άλλους λόγους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο