Σείστηκε η Κόκκινη Πλατεία – Τα highlights της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης (Βίντεο)

Η Ρωσία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης με μία μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση.

Σείστηκε η Κόκκινη Πλατεία στην Μόσχα όπου και φέτος πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για την Ημέρα της Νίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παρέλαση έγινε παρουσία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν που τόνισε πως «Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας απειλήσουν».

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Η Δύση θα ήθελε να ξεχάσει τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά θυμόμαστε ότι η μοίρα της ανθρωπότητας αποφασίστηκε στις μεγάλες μάχες της Μόσχας και του Λένινγκραντ, του Ρζέφ και του Στάλινγκραντ, του Κουρσκ και του Χάρκοβο, του Μινσκ, του Σμολένσκ και του Κιέβου. Σε βαριές και αιματηρές μάχες από το Μούρμανσκ μέχρι τον Καύκασο και την Κριμαία.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μακρών και δύσκολων ετών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση και όλες οι δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πολέμησαν τους Ναζί ουσιαστικά ένας προς έναν, ενώ σχεδόν όλη η Ευρώπη εργάστηκε για τη στρατιωτική ισχύ της Βέρμαχτ».

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από 9.000 στρατιώτες, 75 οπλικά συστήματα και αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 28 ρωσικές πόλεις στις 9 Μαΐου και συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 στρατιώτες και περίπου 1.000 είδη οπλισμού και στρατιωτικού υλικού.

Δείτε βίντεο με τα highlight της μεγαλειώδους παρέλασης:

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.