Σφοδρές αντιδράσεις για παιδί σε αμαξίδιο που ταξίδεψε στο γκαράζ πλοίου- Τι απαντά το Λιμενικό

«Προσφέρθηκε στην οικογένεια να μεταφερθεί το κοριτσάκι αυτό επάνω, με τη συνδρομή του ειδικού καθίσματος φορείου που υπάρχει στα πλοία. Η οικογένεια αρνήθηκε, δεν το ήθελε αυτό», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα παιδιού σε αμαξίδιο να ταξιδεύει μαζί με τη μητέρα του στο γκαράζ πλοίου προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα.

Το περιστατικό που απαθανατίζει η φωτογραφία που δημοσίευσε το kavalapost.gr, σημειώθηκε στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή Καβάλας – Θάσος.

Πρόκειται για ένα δρομολόγιο 45 λεπτών και μητέρα και παιδί κάθονται κάτω από τη σκιά της σκάλας για να προφυλαχθούν από τον ήλιο, με τα ερωτήματα που εγείρονται για την προσβασιμότητα των ανάπηρων ατόμων στα πλοία να είναι πολλά.

Παιδί με αμαξίδιο στο γκαράζ πλοίου: Τι απαντά το Λιμενικό

Στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου και ανέφερε,

«Προσφέρθηκε στην οικογένεια να μεταφερθεί το κοριτσάκι αυτό επάνω, με τη συνδρομή του ειδικού καθίσματος φορείου που υπάρχει στα πλοία. Η οικογένεια αρνήθηκε, δεν το ήθελε αυτό. Τους φέρανε νερά, αναψυκτικά, καφέδες, καρέκλες να καθίσουν, τους πρόσφεραν και τη δυνατότητα να τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο που είναι στεγασμένο και ειπώθηκε από την μητέρα πως θα ήθελαν να καθίσουν λίγο στον ήλιο. Υπήρχε ένας άνθρωπος του πληρώματος καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δίπλα τους, τους βοήθησαν να κατέβουν στον προορισμό τους και τους ευχαρίστησαν. Η εικόνα αυτή είναι από κάποιο τρίτο άτομο, τα πραγματικά περιστατικά ήταν αυτά. Αυτά έγιναν γνωστά κατόπιν διερεύνησης ενώ και από την οικογένεια δεν έγινε κάποια καταγγελία για το συμβάν».

Ο κ. Αλεξίου επισημαίνει πως «είναι σε διαβούλευση με όλους τους φορείς, νομοθετική πρωτοβουλία, για να τοποθετηθούν πλατφόρμες ή ασανσέρ ή αναβατόρια με πλατφόρμα, όχι με καρεκλάκι, για να μην βγαίνουν οι άνθρωποι από τα δικά τους καρεκλάκια».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο