Σημεία ομιλίας Δημήτρη Μπιάγκη, επί του νομοσχεδίου του Υπ. Ναυτιλίας

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης ήταν εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση του Κώδικα Ναυτικού Δικαίου» στην Ολομέλεια της Πέμπτης 9-2-2023.

Βασικά Σημεία Εισήγησης του Βουλευτή ήταν τα εξής:

► Έχουμε επανειλημμένως αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νησιωτική Ελλάδα, εντός και εκτός βουλής καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε προτείνει τεκμηριωμένες πολιτικές και λύσεις για τη νησιωτική περιφέρεια, χωρίς ανταπόκριση.

► Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ για πολλοστή φορά στην περίπτωση του ακριτικού νησιού της Ερείκουσας που βρίσκεται στο βορειοδοτικότερο άκρο της Ελλαδικής επικράτειας. Το νησί λοιπόν βρίσκεται χωρίς γιατρό ήδη εδώ και 3 μήνες. Έχω αναδείξει το θέμα κύριε Υπουργέ με σχετική μου ερώτηση ήδη από το Νοέμβριο, τονίζοντας τα προβλήματα στοιχειώδους παροχής ιατρικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζει το νησί αλλά και τα γεωστρατηγικά και εθνικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη άμεσης λύσης, χωρίς δυστυχώς ανταπόκριση από την Κυβέρνηση. Αν υπάρχει πράγματι πολιτική βούληση, δεν έχετε παρά να συνεργαστείτε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να καλύψετε το κενό του Ιατρού άμεσα με απόσπαση από το Υπουργείο, τουλάχιστον μέχρι να φύγει ο χειμώνας.

► Στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, δυστυχώς το ίδιο φτωχό έως ανύπαρκτο έργο. Πριν από λίγες μόλις μέρες, οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης προχώρησαν σε πανελλαδική απεργία. Γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τους έχει γυρίσει την πλάτη εδώ και 4 χρόνια.

► Ξεκίνησε επίσης χθες και σήμερα είναι ακόμη σε εξέλιξη η διήμερη απεργία των ναυτικών. Τι ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία; Tα αυτονόητα:

1) Την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023

2)Την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των άνεργων ναυτικών.

3) Την αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας στα 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών.

4) Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

► Στηρίζουμε την τροποποίηση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου ως απαραίτητη για τις ανάγκες που έχει η Ναυτιλία μας σήμερα.

► Γνωρίζουν καλά οι Έλληνες πολίτες ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην ναυτιλία και την νησιωτική πολιτική, ότι η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες  με τις περιόδους διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Το γνωρίζουν οι νησιώτες μας, το γνωρίζουν οι ναυτικοί μας, το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες και στον τομέα της ναυτιλίας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο