«Σιωπηλή απειλή»: Το Μπαχρέιν θα χτίσει τείχη ενάντια στην άνοδο της θάλασσας

Το Μπαχρέιν, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει την ακραία ζέστη, προσπαθεί να αποκρούσει μια άλλη περιβαλλοντική απειλή: την άνοδο της θάλασσας που θα μπορούσε να καταπιεί τμήματα των ακτών του, δήλωσε στο AFP ο υπουργός πετρελαίου και περιβάλλοντος αυτής της νησιωτικής χώρας.

Μέχρι το επόμενο έτος, το μικροσκοπικό κράτος του Κόλπου θα αρχίσει να κατασκευάζει τις παράκτιες άμυνές του ενάντια στη στάθμη της θάλασσας που έχει αρχίσει να προχωρά, διευρύνοντας τις παραλίες, κατασκευάζοντας ψηλότερα θαλάσσια τείχη και ανυψώνοντας τη γη.

«Το Μπαχρέιν είναι ευάλωτο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μοχάμεντ μπιν Μουμπάρακ μπιν Ντάινα, υπουργός πετρελαίου και περιβάλλοντος του Μπαχρέιν και ειδικός απεσταλμένος για θέματα κλίματος.

«Η κύρια απειλή είναι μια σιωπηλή απειλή, η οποία είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας», δήλωσε στο γραφείο του στην πρωτεύουσα Μανάμα.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, μια ακραία άνοδος της στάθμης κατά πέντε μέτρα, θα κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της.

Ακόμη και μια άνοδος κατά 0,5 έως δύο μέτρα θα μπορούσε να βυθίσει το πέντε έως 18% της συνολικής έκτασης του Μπαχρέιν, σύμφωνα με τον Σαμπάχ Αλτζενέιντ, επίκουρο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Αραβικού Κόλπου στη Μανάμα.

Το Μπαχρέιν είναι το μοναδικό νησιωτικό κράτος μεταξύ των πλούσιων σε πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρών που βρέχονται από τον Κόλπο. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του και των σημαντικότερων εγκαταστάσεών του βρίσκονται σε χαμηλές παράκτιες περιοχές σε ύψος μικρότερο από πέντε μέτρα πάνω από το νερό.

Άλλα νησιά σε όλο τον κόσμο απειλούνται επίσης από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει τους πάγους και τους παγετώνες.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το Μπαχρέιν είναι παραγωγός του πετρελαίου του οποίου οι ρύποι έχουν προκαλέσει την κλιματική κρίση.

«Πέτρινος τοίχος»
Οι αρχές του Μπαχρέιν έχουν ήδη καταγράψει άνοδο της στάθμης της θάλασσας από 1,6 χιλιοστά έως 3,4 χιλιοστά κάθε χρόνο από το 1976, δήλωσε ο μπιν Ντάινα.

Όμως, μέχρι το 2050, η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 0,5 μέτρο, σύμφωνα με τον υπουργό, επικαλούμενος τη Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες θεωρούν την εκτίμηση συντηρητική.

Η άνοδος της θάλασσας επιδεινώνει τις πλημμύρες, απειλεί τις ακτές και θα μπορούσε να μολύνει τα ήδη λιγοστά αποθέματα υπόγειων υδάτων του Μπαχρέιν με αλμυρό θαλασσινό νερό.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Μπαχρέιν είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας», δήλωσε ο μπιν Ντάινα.

«Είτε θα κάνουμε τις παραλίες πιο πλατιές είτε ένα βραχώδες τείχος για ορισμένες περιοχές, είτε θα ανακτήσουμε εδάφη πριν από την ακτή».

Πρόκειται για μέρος ενός «λεπτομερούς σχεδίου» που θα ολοκληρωθεί σε «λιγότερο από 10 χρόνια» και θα χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό.

Το Μπαχρέιν, που κατατάσσεται από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Προσαρμογής του Πανεπιστημίου Notre Dame ως μία από τις πιο ευάλωτες στο κλίμα χώρες μεταξύ των αραβικών κρατών του Κόλπου, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες θερμοκρασίες σε μία από τις θερμότερες περιοχές της Γης.

Οι ακραίες θερμοκρασίες λόγω της επιταχυνόμενης κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να καταστήσουν μέρη του Κόλπου μη βιώσιμα μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Το Μπαχρέιν αισθάνεται ήδη τη ζέστη.

Αυτόν τον μήνα, έσπασε δύο φορές το ρεκόρ κατανάλωσης ενέργειας, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου, στέλνοντας τα κλιματιστικά σε υπερλειτουργία.

Διπλός ρόλος
«Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ηλεκτρική ενέργεια δεν κατανάλωνε το ποσό των μεγαβάτ όπως φέτος, οπότε οι θερμοκρασίες αυξάνονται», δήλωσε ο μπιν Ντάινα.

Για να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το Μπαχρέιν, ένας μικρής κλίμακας παραγωγός πετρελαίου, σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές κατά 30 % έως το 2035 και να επεκτείνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να καλύψει το 10 % των αναγκών του κατά την ίδια περίοδο.

Επιδιώκει επίσης να διπλασιάσει τις εκτάσεις του που καλύπτονται από πράσινο και να τετραπλασιάσει την ποσότητα των μαγγρόβιων, που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Ο μπιν Ντάινα δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία αντίφαση στον διπλό του ρόλο ως υπουργού πετρελαίου και περιβάλλοντος – μια συγχώνευση που είναι συνηθισμένη στα πλούσια σε υδρογονάνθρακες κράτη του Κόλπου.

Η περιβαλλοντική αρχή του Κουβέιτ υπάγεται στο υπουργείο πετρελαίου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέλεξαν τον Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ, ο οποίος ηγείται του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα ADNOC, ως πρόεδρο των επερχόμενων συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι.

«Το να έχουμε ένα άτομο που να ασχολείται ταυτόχρονα με το πετρέλαιο και το περιβάλλον, δείχνει πόσο σοβαρό είναι το Μπαχρέιν» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, υποστήριξε ο μπιν Ντάινα.

Ο υπουργός «μπορεί να επιβάλει όλους τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς επί της πετρελαϊκής βιομηχανίας», είπε, απορρίπτοντας το αντίστροφο ενδεχόμενο τα συμφέροντα των υδρογονανθράκων να υπερισχύουν των κλιματικών ανησυχιών.

Πηγή: AFP

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο