Στη Γαύδο ο Γερμανός Ακόλουθος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Μετανάστευσης

Στη Γαύδο βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/5) ο Γερμανός Ακόλουθος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Μετανάστευσης της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Benno Weissenbacher.

Τον κ. Weissenbacher υποδέχθηκε η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο μείζον ζήτημα των μεταναστευτικών ροών από τη βόρεια Αφρική, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ως πρώτο σταθμό την Γαύδο.

Η Δήμαρχος Γαύδου έθεσε στον Γερμανό αξιωματούχο το θέμα της έλλειψης υποδομών πρώτης φιλοξενίας στο νησί, προκειμένου να ανταπεξέλθει, ακόμα και στις βασικές ανάγκες, με την αύξηση των ροών ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Η κα Στεφανάκη ξενάγησε τον κ. Weissenbacher σε όλο το νησί και κυρίως στα σημεία που βγαίνουν, αλλά και φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού στη Γαύδο, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, καθώς και εργαζόμενοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος, η κα Στεφανάκη, με αφορμή ότι οι Γερμανοί είναι από τους κύριους επισκέπτες της Κρήτης, τόνισε στον κ. Weissenbacher πως… “το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης περιμένει να τους φιλοξενήσει και αυτό το καλοκαίρι”.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο