Στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Κράκεν του κορωνοϊού

Τα πρώτα 6 κρούσματα της ιδιαίτερα μεταδοτικής, νέας παραλλαγής του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Την πρώτη εβδομάδα του χρόνου καταγράφηκαν στην Ελλάδα τα 6 πρώτα κρούσματα της παραλλαγής ΧΒΒ.1.5, γνωστής και ως Κράκεν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Στο δελτίο που εκδόθηκε σήμερα δεν αναφέρεται ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ούτε τα συνολικά κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 128 νέες διασωληνώσεις ασθενών με λοίμωξη CοViD-19 (119 την προηγούμενη εβδομάδα), και 149 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (την προηγούμενη φορά οι θάνατοι ήταν 141).

Η ηλικία των διασωληνωμένων πέφτει σταθερά. Στα μέσα Δεκεμβρίου, η μέση ηλικία των διασωληνωμένων έιχε φτάσει τα 77 έτη, υποχωρώντας σταδιακά στα 75 έτη. Το στοιχείο αυτό δείχνει πως η αύξηση των διασωληνώσεων αφορά ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον στην χώρα μας, ενώ η ποσοστιαία αναλογία των δύο υπο-παραλλαγών ΒQ.1 και BQ.1.1 παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές του στελέχους ΒΑ.5.

Ακολουθεί ο πίνακας με τα καταγεγραμμένα στοιχεία:

*Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να δίνει χαμηλό αριθμό θνητότητας, παρά το γεγονός ότι η Eurostat εμφάνιζε πριν από λίγο καιρό πρώτη την Ελλάδα σε υπερβάλλουσα θνητότητα.

Με πληροφορίες από το Iatronet.gr 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο από το 2024 – Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης

Έρχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή «Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024». « Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το δημόσιο » σημείωσε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την καταβολή του επιδόματος ειδικών αποστολών σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν δει αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο

Όταν δυο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ συναντήθηκαν κι είχαν πολλά να πουν

Όπως μου επεσήμανε απόστρατος Στρατηγός Τεθωρακισμένων που συνευρεθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου στη Σχολή Ευελπίδων, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ, το κερασάκι στην τούρτα της πολύ συγκινητικής τελετής ήταν μια συνάντηση δυο άλλων Αρχηγών και μάλιστα δύο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ενός

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες