Στο 4,3% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου μετά τις ανακοινώσεις της EKT

Σε υψηλά επίπεδα τριμήνου ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου , μετά τις ανακοινώσεις της EKT πως θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το spread διαμορφώνεται στις 245 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,3%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 3,4% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,37%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κλάς Κνότ.

«Ο πληθωρισμός ξεπερνά το σημείο καμπής του, διαβρώνει την καταναλωτική και επενδυτική ικανότητα και ματαιώνει τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό», δήλωσε την Παρασκευή σε ομιλία του στο συνέδριο Eurofi.

«Σε απάντηση, η ΕΚΤ συσπειρώθηκε για να αυξήσει τα επιτόκια πολιτικής για να ηρεμήσει ο οικονομικός κύκλος και να διατηρήσει σταθερές τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό», είπε. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έως ότου οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σταθεροποιηθούν γύρω από τον στόχο μας στο 2% μεσοπρόθεσμα».

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο