Στο Κονγκό εντοπίστηκε το δεξαμενόπλοιο «Παντελένα»

Στα ανοιχτά του Κονγκό εντοπίστηκε το -ελληνικών συμφερόντων- δεξαμενόπλοιο «Παντελένα», το οποίο είχε εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα από τον Κόλπο της Γουινέας.

«Το τάνκερ, το οποίο είναι μήκους 121 μέτρων και φέρει σημαία Παναμά, βρέθηκε στα χωρικά ύδατα του Κονγκό και κατευθύνεται προς το λιμάνι του Λομέ» ανακοίνωσαν οι αρχές της Γεωργίας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των ναυτικών ήταν γεωργιανής καταγωγής. «Η ζωή και η υγεία των 17 Γεωργιανών ναυτικών δεν απειλείται» πρόσθεσαν οι αρχές της καυκάσιας χώρας.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006 και έχει χωρητικότητα 7.000 τόνων, ανήκει στην ελληνική εταιρεία «Lotus Shipping» και είχε εξαφανιστεί στις 14 Αυγούστου.

«Αυτό που συνέβη στο Παντελένα πιθανότητα δεν σχετίζεται με πειρατεία» δήλωσε Γεωργιανός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο AFP. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, το συμβάν θεωρείται λήξαν.

naftemporiki.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο