Στο Μ.Τ.Ν. το κουμάντο έχουν οι μετοχομερισματούχοι του. Κανένας άλλος…

Από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους της ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης συντηρείται εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα ο «θόρυβος» συνταξιουχικής ένωσης αποστράτων για τη «δεινή» κατάσταση που έχει περιέλθει το Μετοχικό Ταμείο της.  Μάλιστα, για να καταδείξει πόσο μικρά μερίσματα λαμβάνουν οι μερισματούχοι-μέλη της, δημοσιοποίησε συγκριτικούς πίνακες, με τις χορηγούμενες παροχές των τριών Μετοχικών Ταμείων (Σ-Ν-Α).

Πολύ πρόσφατα, ο «θόρυβος» αυτός κλιμακώθηκε έτι περαιτέρω με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση υπομνήματος με αιτήματα στο Διευθυντή Γραφείου του καθ’ ύλην αρμόδιου ΥΠΕΘΑ.  Αιτήματα, αναμφίβολα καταστροφικά για τα ΜΤΝ-ΜΤΑ.

Αιτήματα περί ανακατανομής των εσόδων από κρατήσεις 4% στις εξοπλιστικές δαπάνες και διαμοιρασμό τους στα τρία Μετοχικά Ταμεία με κριτήριο τον αριθμό των μελών του καθενός.

Αιτήματα περί ενοποίησης των τριών Μετοχικών Ταμείων σε ένα, ώστε να χορηγείται ισόποσο μέρισμα σε ομοιοβάθμους των τριών Κλάδων.

Αιτήματα περί δημιουργίας ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Αιτήματα διατυπωθέντα αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις ομόλογες ενώσεις και που ήδη δημόσια και κατηγορηματικά καταδικάστηκαν από τις δύο εκ των τριών συνταξιουχικών ενώσεων αποστράτων των Ε.Δ. (ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), ως άκρως διχαστικά.

Αιτήματα που παρασύρουν στο μαρασμό τα υγιή ΜΤΝ-ΜΤΑ, προκειμένου εξυγιανθεί το τρίτο ομόλογό τους.

Μέχρι σήμερα, από το ΛΣ η μόνη αντίδραση στα παραπάνω προήλθε από την Ε.Α.Α.Λ.Σ. που ως φαίνεται παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και στις 14 Μαρτίου 2023 ανάρτησε στην ιστοσελίδα της δημόσια παρέμβαση  (με τίτλο: «Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας…», βλ. σύνδεσμο http://www.eaals.gr/2023/03/blog-post_95.html).

Όμως, η πρόσφατη κλιμάκωση των παρεμβάσεων της συνταξιουχικής ένωσης αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ.) και των δημοσιοποιημένων αιτημάτων της, που καταφανώς στρέφονται σε βάρος του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (και Αεροπορίας) θέτοντας εν κινδύνω τη μεσο-μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, καταδεικνύει μια επιτακτική αναγκαιότητα:

Τη συντονισμένη αντίδραση των θεσμικών εκπροσώπων μετόχων και μερισματούχων του ΛΣ, που να καταδικάζει απερίφραστα τα υπόψη αιτήματα και να δηλώνει ότι τα χιλιάδες μέλη του ΛΣ θα υπερασπιστούν σθεναρά και ενεργά την αυτοτέλεια του Μ.Τ.Ν. και των πηγών εσόδων του και ότι θα αντιδράσουν δυναμικά για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής ή κατάργησης της υφισταμένης νομοθεσίας του.

Γιατί, μόνον οι 37.000 ενεργοί μέτοχοι και οι μερισματούχοι του Π.Ν. και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έχουν δικαίωμα στους πόρους και στη μελλοντική εξέλιξη του Μ.Τ.Ν.  

Κανένας άλλος…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση – «ματ» του Λιμενικού μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο – Πώς εκτονώθηκε η κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου. Μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, που ήταν κενά φορτίου, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές

H οικογένεια Δράγνη και η «αυτοκρατορία» με τα yachts

H KYPIAPXIA THΣ GOLDEN YACHTS ΣTHN AΓOPA YΠEPΠO   ΛYTEΛΩN ΣKAΦΩN H ναυπηγική μονάδα στο Πέραμα και το περίφημο Project X. Tα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού Eπιλέγοντας ως μέσον για να κάνουν τις διακοπές τους υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και mega yachts απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες και αφήνονται

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2- πλαστά διαβατήρια, -2- κάρτες επιβίβασης και -3- κινητά τηλέφωνα Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την

Πάμπτωχη στα 97 της “έφυγε” η γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η μητέρα του Πούτιν

Η Βέρα Πούτινα επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, και γεννήθηκε από «παράνομη» σχέση που η ίδια είχε συνάψει με παντρεμένο άνδρα. Επί δεκαετίες η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι

Μετάβαση στο περιεχόμενο