Μεταθέσεις ΛΣ : Από το Κωλοκοτρωνίτσι και τον Ουδεπόπωτα…. στον Καλοχαιρέτα 

Σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  ο ν. 5039/2023 (A’ 83/3-4-2023)  “Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις.”  Ο νόμος αυτός συζητήθηκε και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από την Ολομέλεια της Βουλής την 30-3-2023 μόλις πριν από 5 ημέρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν  τα  άρθρα 48-56, όπου περιλαμβάνονται διατάξεις για θέματα ναυτιλίας, ναυτικών και προσωπικού Λ.Σ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στελέχη του Λ.Σ. παρουσιάζει το άρθρο 52 αναφορικά με την εκ νέου τροποποίηση  (για τέταρτη φορά του άρθρου 28 του ν. 4504/2017)  σχετικά με την δήλωση του  τόπου προτίμησης, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η έκδοση του καλύτερου π.δ. μεταθέσεων (π.δ. 11/2021).

Την 3-4-2023 η ΠΟΕΠΛΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με θέματα που έχει θέσει υπόψη του κ. Υπουργού και τα οποία κατά την ανακοίνωση αυτή έχουν γίνει αποδεκτά.

Στην ανακοίνωση της  ΠΟΕΠΛΣ https://neaplefsi.gr/?p=24707. δεν αναφέρεται γιατί τα αιτήματα που απαριθμούνται σε αυτήν  δεν περιελήφθησαν  στον νέο νόμο.

Να σημειώσουμε, ότι ανάλογη ανακοίνωση με σχεδόν όμοιο περιεχόμενο η ΠΟΕΠΛΣ είχε εκδώσει την 21-7-2022 (χωρίς να υπάρξει κάποια πρόοδος για την υλοποίησή τους). Τότε στα  Λιμενικά Νέα είχαν διατυπωθεί  σχετικά σχόλια για τα αιτήματα που διατυπώνονταν (https://limenikanea.gr/to-kolokotronitsi-kai-to-neo-p-d-metatheseon/.)

Σήμερα η πολυπληθέστερη συνδικαλιστική οργάνωση των στελεχών με την ανακοίνωση της,  λίγες ήμερες πριν τις εκλογές, ενημερώνει τα στελέχη του Λ.Σ. ότι όλα τα ζητήματα έχει μεριμνήσει να λυθούν αλλά  όμως μετά τις εκλογές.

«Από την πλευρά μας απορρίπτοντας κάθε πυροτέχνημα συνδικαλιστικού λαϊκισμού, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της επίμονης διεκδίκησης επιδιώκοντας τη συνεργασία με την πολιτική και φυσική μας ηγεσία για το καλό των στελεχών …. σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στις γυναίκες και τους άνδρες συναδέλφους μας τις αλλαγές, που αποδέχθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως προς το προεδρικό διάταγμα των τοποθετήσεων…» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά τις εκλογές…

Μην ψάχνετε και ούτε να εμπιστεύεστε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων …

Ετελείωσε… Ετελείωσε…

Οι συγκεκριμένοι γνωρίζουν και το αποτέλεσμα των εκλογών και τον υπουργό που θα προκύψει μετά από αυτές…

Δεν μας έφταναν τα αιτήματα του “προς τα πίσω”, που μας θύμισαν τον  δήμαρχο Ουδεπόπωτα του Κολοκοτρωνιτσίου, μας προέκυψαν  τώρα μνήμες και συνειρμοί από τον  συμπαθέστατο κινηματογραφικό πολλά υποσχόμενο βουλευτή  Καλοχαιρέτα…. https://youtu.be/-crIQ-vo7HU.

ΥΓ. Το όλο θέμα δεν έχει να κάνει  με την στάση και την έκφραση της  καλής πρόθεσης  από τον πολιτικό προϊστάμενο του  ΥΝΑΝΠ. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα στελέχη του Λ.Σ. από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους και τον ορισμό του “συνδικαλιστικού λαϊκισμού”.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο