Στο top 10 των παγκόσμιων ναυτιλιακών κέντρων Αθήνα-Πειραιάς για 4η χρονιά

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα και ο Πειραιάς βρίσκονται στο top 10 των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων του κόσμου χάνοντας όμως μία θέση σε σύγκριση με το 2021. Πιο συγκεκριμένα, το 2019 βρέθηκε στην 10η θέση, το 2020 στην 8η , το 2021 στην 8η και το 2022 στην 9η.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ετήσια έκθεση του Xinhua-Baltic International Shipping Center Development.

Στο top 10 υπάρχουν τέσσερα ασιατικά ναυτιλιακά κέντρα, τέσσερα ευρωπαϊκά, ένα της Μέσης Ανατολή και ένα αμερικάνικο. Συνολικά αξιολογούνται 43 ναυτιλιακά κέντρα.

Η Σιγκαπούρη για 9η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή του Libro d’ Οro των ναυτιλιακών κέντρων συγκεντρώνοντας 94,88 βαθμούς αξιολόγησης στους 100.

Oι λόγοι που έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι η εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος παροχής υπηρεσιών καθώς και λόγω του μεγάλου αλλά και στρατηγικής σημασίας λιμανιού της.

Στη δεύτερη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται το Λονδίνο, στην τρίτη θέση επίσης για τρίτη σερί χρονιά είναι η Σαγκάη και ακολουθούν:

4. Χονγκ Κονγκ

5. Ντουμπάι

6. Ρότερνταμ

7. Αμβούργο

8. Νέα Υόρκη: ανέβηκε στην 8η θέση ξεπερνώντας την Αθήνα καθώς οι εταιρείες logistics επέλεξαν το συγκεκριμένο λιμάνι του Νιου Τζέρσει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ για να αποφύγουν τη συμφόρηση και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις δυτική Ακτή

9. Αθήνα

10. Ningho-Zhoushan που είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι παγκοσμίως στη διακίνηση φορτίων μετά τη Σιγκαπούρη και την Σαγκάη.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Στο top 10 των παγκόσμιων ναυτιλιακών κέντρων Αθήνα-Πειραιάς για 4η χρονιά

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο