Στο «τραπέζι» βάζει η κυβέρνηση την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης

Το υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να έχει ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2023
Το σενάριο της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως και δυτικά της Κρήτης, έχει βγει από το συρτάρι του υπουργείου Εξωτερικών με καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου, ως η τελευταία πράξη στο πεδίο των εθνικών ζητημάτων της κυβέρνησης πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα».

Πηγές του ΥΠΕΞ σημειώνουν στο δημοσίευμα, ότι έχει ανοίξει η επεξεργασία για το κλείσιμο των κόλπων και τη χάραξη των γραμμών βάσης νότια της Κρήτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο φάκελος έχει ανοίξει εκ νέου με ορίζοντα τον προσεχή Μάρτιο. Η αποκάλυψη αυτή απασχόλησε και τα τουρκικά ΜΜΕ, που αναφέρονται στο casus beli από την πλευρά της Τουρκίας.

«Η Αθήνα ετοιμάζεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, τα χωρικά ύδατα θα επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια στα νότια και δυτικά της Κρήτης. Η Ελλάδα ξανάνοιξε τον φάκελο των χωρικών της υδάτων λίγους μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές της εκλογές», αναφέρει η Haber Global.

«Αναφέρθηκα στην Τουρκία ως κύριο εκφραστή του αναθεωρητισμού στην περιοχή μας και, κατά συνέπεια, ως μείζονα πρόκληση για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Επιθυμώ να υπογραμμίσω, για μία ακόμη φορά, ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση», σημίεωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο «τραπέζι» βάζει η κυβέρνηση την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του

Ζεστή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα στην πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Σε ιδιαίτερο κλίμα λόγω της θυσίας των δύο ηρωικών πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στον βωμό του καθήκοντος και της πατρίδας, έγινε χθες η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ήταν μια πραγματικά πολύ ζέστη,

Μπορεί να είμαστε αλλεργικοί… στον Ήλιο – Ένας γιατρός εξηγεί τους κινδύνους

Χωρίς τον Ήλιο, η ζωή στη Γη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ένα αστέρι που ζέσταινε τον μικρό βραχώδη πλανήτη μας, βοήθησε στη δημιουργία συνθηκών που σήμαιναν ότι η ζωή θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αυτή τη μικρή γωνιά του σύμπαντος.