Σύλληψη τεσσάρων (04) ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) ημεδαπών, ηλικίας 63, 51, 56 και 57 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Κ.Λ.Θ.), για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν. 2960/2001) και του άρθρου 45 του Π.Κ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται λαθραία καπνικά προϊόντα, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω ημεδαποί και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκε ο 63χρονος να κατέχει εντός πλαστικής σακούλας μία (01) κούτα που περιείχε δέκα (10) πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία είχε αγοράσει από την 51χρονη. Στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν από τα εν λόγω στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι έτεροι ημεδαποί, ενώ η 56χρονη έφερε μία (01) τσάντα που περιείχε εξήντα οκτώ (68) πακέτα λαθραία τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών.

Σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε σε κοινόχρηστο χώρο εντός της πολυκατοικίας που διαμένουν η 51χρονη και η 56χρονη, βρέθηκαν χίλια τριακόσια πενήντα ένα (1.351) πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, καθώς και σαράντα μία (41) συσκευασίες λαθραίου καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Τέλος, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία των δύο (02) γυναικών, όπου βρέθηκαν τρεις χιλιάδες οκτακόσια ένα (3.801) πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, πεντακόσιες δεκαέξι (516) συσκευασίες λαθραίου καπνού διαφόρων επωνυμιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (4.900€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά πέντε χιλιάδες εκατόν εξήντα δύο (5.162) πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, πεντακόσιες πενήντα επτά (557) συσκευασίες λαθραίου καπνού διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων πέντε ευρώ (5.005€), μία (01) ατζέντα χειρός που περιείχε χρηματικά ποσά και ποσότητες από πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων και τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ η 56χρονη συνελήφθη εκ νέου για απόφαση που εκκρεμούσε εις βάρος της.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολή Αλεξιπτωτιστών: Απονομή πτυχίων και Διακριτικών Πτερυγίων σε Ευέλπιδες, ΣΜΥ και Οπλίτες

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα, σε Ευέλπιδες, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και σε Οπλίτες Θητείας της 2022 Β’ ΕΣΣΟ, οι

Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία

Στρατός Ξηράς: Στην τελική ευθεία η προμήθεια των πρώτων 7 ταχύπλοων σκαφών των ειδικών δυνάμεων

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εξουσιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της 1ης εκτελεστικής σύμβασης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πλαισίου για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41

Σκιάθος: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία λίγο πριν αυτοκτονήσει – Νέα στοιχεία για τα οικονομικά προβλήματά του

Είχε εξαντλήσει κάθε διέξοδο στις πόρτες των τραπεζών, που άρχισαν να βγάζουν στο «σφυρί» την περιουσία του και φέρεται να απευθύνθηκε σε τοκογλύφο ο επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε στη Σκιάθο. Στο σημείωμα που άφησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρεμάστηκε, κατονομάζει έναν