Συμφόρηση 120 φορτηγών πλοίων με ουκρανικά σιτηρά στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Συμφόρηση στη Θάλασσα Μαρμαρά από 120 φορτηγά πλοία τα οποία είναι φορτωμένα με ουκρανικό σιτάρι και συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ στη διευκόλυνση των εξαγωγών για την αποτροπή επισιτιστικής κρίσης.

Οι χρόνοι που τα πλοία πρέπει να περιμένουν για επιθεωρήσεις στην Κωνσταντινούπολη έχουν αυξηθεί από 5 έως 6 ημέρες, σε 10 έως 15 ημέρες, αυξάνοντας τη ζήτηση για περισσότερους επιθεωρητές από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η Ρωσία ήταν απρόθυμη να στείλει πρόσθετους επιθεωρητές για να βοηθήσει στην εκκαθάριση της καθυστέρησης αυξάνοντας την ένταση με τις ουκρανικές αρχές.

«Η αύξηση του αριθμού των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου έχει δημιουργήσει ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο περίπου 120 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, που περιμένουν να αποπλεύσουν από ή προς τα ουκρανικά λιμάνια» επισημαίνουν οι αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers:

«Τα πλοία που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εμπόριο είναι συνήθως παλαιότερα και μικρότερα, αλλά κάθε ένα από αυτά πρέπει να επιθεωρείται από τις ουκρανικές, ρωσικές, τουρκικές αρχές και τις αρχές του ΟΗΕ βάσει της εμπορικής συμφωνίας. Οι χρόνοι που τα πλοία πρέπει να περιμένουν για επιθεωρήσεις στην Κωνσταντινούπολη έχουν αυξηθεί από 5 έως 6 ημέρες, σε 10 έως 15 ημέρες, αυξάνοντας τη ζήτηση για περισσότερους επιθεωρητές από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές» και προσθέτουν:

«Η Ρωσία ήταν απρόθυμη να στείλει πρόσθετους επιθεωρητές για να βοηθήσει στην εκκαθάριση της καθυστέρησης αυξάνοντας την ένταση με τις ουκρανικές αρχές. Η συσσώρευση που δημιουργήθηκε αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας της εμπορικής συμφωνίας, καθώς περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια τόνοι γεωργικών προϊόντων μεταφέρθηκαν και το θαλάσσιο εμπόριο στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας διατηρήθηκε ζωντανό».

Κάθε 120 ημέρες, η συμφωνία πρέπει να ανανεώνεται και η πρώτη ανανέωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου, όταν οι ουκρανικές και οι ρωσικές αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν έναν νέο αλλά δύσκολο γύρο διαπραγματεύσεων.

Συμφόρηση 120 φορτηγών πλοίων με ουκρανικά σιτηρά στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο