Συνάντηση Π.Ο.Λ. με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. πραγματοποίησε την 7/06/22 συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο.

    Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκης Εμμανουήλ .

Με τον  Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑΝΠ κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο συζητήσαμε για μία σειρά από θέματα που απασχολούν τα στελέχη και καταθέσαμε τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις μας .

Ο κ. Κυριαζόπουλος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα ναυτιλιακά ,στο χωροταξικό σχεδιασμό, και στην νησιωτική πολιτική, μας ανέπτυξε το πλάνο δράσης του ΥΝΑΝΠ σε πολλά θέματα που πραγματικά αξίζουν συγχαρητηρίων ενώ μας ενημέρωσε και για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για το ζήτημα της στέγασης των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα μας ανέφερε τις παρεμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων  για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Λ/Σ Οθωνών με τις οποίες θα επιτευχθεί, αφενός η αύξηση του αριθμού των στελεχών που θα διαμένουν στο κτιριακό συγκρότημα του Λ/Σ Οθωνών, αφετέρου η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας και  διαβίωσης.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν [προγραμματιστεί και για άλλες νησιωτικές υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται τόσο πόροι όσο εκτάσεις και κτήρια που θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν προκειμένου τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να έχουν μία ποιοτικότερη εργασία και διαβίωση.

Ταυτόχρονα συζητήσαμε για την εξέλιξη των εργασιών στο σχολή Λιμενοφυλάκων προκειμένου η εκπαίδευση των νέων συναδέλφων να γίνεται σε δική μας σχολή με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αλλά και για την προοπτική λειτουργίας της Ακαδημίας του Λιμενικού Σώματος .

    Ως Π.Ο.Λ. αισθανόμαστε την υποχρέωση να συγχαρούμε τον  κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν και είμαστε βέβαιοι πώς έχει μπει ο πρώτος λίθος για τη δημιουργία Λιμενικών Οικημάτων (κατά τα πρότυπα του Στρατού) προκειμένου οι συνάδελφοι που υπηρετούν κυρίως στα νησιά να μπορούν να εργάζονται σε αξιοπρεπείς και εφικτά οικονομικά, συνθήκες διαβίωσης αφού πλέον τόσο τα ενοίκια όσο και η διαθεσιμότητα καταλυμάτων έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους σε απόγνωση.

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από