Υπηρεσία Υγειονομικού / Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. επί της προόδου των διαδικασιών εκσυγχρονισμού της υγειονομικής περίθαλψης

Η ΥΥ/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενημέρωσε επί της προόδου των διαδικασιών για τα ακόλουθα, προς αποφυγή παρανοήσεων που ενδεχομένως  δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα:

  1. Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά τη φαρμακευτική περίθαλψη, σχεδιάστηκε και υλοποιείται η ένταξη στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) και για τα παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων αρχικά και ακολούθως σταδιακά και των λοιπών υγειονομικών παροχών των δικαιούχων.
  2. Για την υλοποίηση των ανωτέρω, η Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, για τον εναρμονισμό και τις απαιτούμενες παραμετροποιήσεις των πληροφοριακών συστημάτων τους, συμφώνα με τις νομοθετικές διατάξεις που διέπουν την υγειονομική περίθαλψη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. {πδ.432/1983 (Α ́ 162) «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους»}.
  3. Το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων καθώς και τον ηλεκτρονικό έλεγχο και ηλεκτρονική θεώρηση από Ελεγκτές Ιατρούς- πιστοποιημένους χρήστες στο Σ.Η.Σ.
  4. Παράλληλα, υλοποιείται σχεδιασμός για τη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ, στην ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών υγείας των δικαιούχων, η αποζημίωση των οποίων στους παρόχους είναι και η μόνη αρμοδιότητα της ΓΔΟΥ (ΔΟΔ και ΔΙΠΡΟΠ).
  5. Η αξιοποίηση των εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ταχύτητα εξυπηρέτησης και τη διευκόλυνση, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία, των δικαιούχων μας. Το έργο βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο δοκιμής, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία όλων των διαδικασιών πριν τη γενική εφαρμογή του. Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται εντός τριμήνου και οπωσδήποτε όχι πριν την 01/08/2022.
  6. Η Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα εκδώσει εγκαίρως αναλυτικές οδηγίες για τους χρήστες των εφαρμογών, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και τους παρόχους υγείας, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ